Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
00:18 23 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Tobă l-a primit pe directorul în cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington

ro

24 Jun, 2016 21:16 812 Marime text
Astăzi, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, l-a primit la sediul Ministerului Afacerilor Interne pe Radu Ioanid, director în cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington, întâlnirea constituind un bun prilej pentru a evalua stadiul implementării Protocolului dintre Arhivele Naționale și muzeul din SUA, precum și pentru a studia noi oportunități de colaborare între cele două instituții.

Tobă a subliniat întreaga disponibilitate pentru a identifica noi modalități de cooperare, inclusiv prin organizarea unor sesiuni de pregătire pentru reprezentanții MAI despre Holocaust, precum și despre prevenirea și combaterea  oricăror forme de antisemitism.

Ioanid a adresat mulțumiri pentru colaborarea solidă pe care o are cu reprezentanții Arhivelor Naționale, apreciind că arhiva reprezintă memoria colectivă  a unei națiuni.

La întâlnire au mai fost prezenți reprezentanți ai Ambasadei SUA la București și Alexandru Florian, director al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în România ”Elie Wiesel”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii