Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aplicația asta te poate costa o avere! Toată lumea o are în telefon

ro

11 May, 2015 21:52 1805 Marime text
 
Recent, WhatsApp a adăugat funcția de convorbire pe lângă platformă de mesagerie iar mulți utilizatori au crezut că aceasta este gratuită. Ei bine, nu e. Iar neatenția poate duce la o factură uriașă către operatorul de telefonie mobilă.
 
Spre deosebire de convorbirile normale, WhatsApp se folosește de traficul de internet pentru a te pune în legătură cu prietenii și familia. Dacă folosești un hotspot de WiFi, atunci ești în siguranță. Însă dacă suni prin 3G sau 4G, atunci poți avea o surpriză extrem de neplăcută.
 
Un test recent al celor de la AndroidPit a dezvăluit că convorbirile pe WhatsApp pot consumă până la 1.3Mb de date pe minut! Astfel, un plan de date de 500MB poate fi epuizat după doar 11 ore de convorbiri. Într-o luna, asta ar însemna 11 minute pe zi. Și cum prețul după epuizarea planului de date este unul ridicat, utilizatorii se pot trezi cu costuri suplimentari foarte mari, relatează yoda.ro.
 
Acest lucru nu se întâmplă numai pe WhatsApp, și celelalte platforme de convorbiri pe internet precum Facebook Messenger, Google Hangouts sau FaceTime de la Apple consumând multe date. 
 
 
Sursa: yoda.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii