Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toamna se numără… „victimele” la Balul Bobocilor

ro

28 Sep, 2015 07:40 2603 Marime text
A început școala și deja se anunţă un alt val de pregătire pentru marele eveniment „Toamna Bobocilor”, care aduce în prim plan, de la an la an, alte „victime” în rândul tinerilor. În acest context, Asociaţia Tomis Antidrog Constanța trage un semnal de alarmă cu privire la organizarea și desfăşurarea acestor evenimente, care pot pune în pericol viața tinerilor.

„Biletele la aceste Baluri de boboci sunt vândute de elevi, minori chiar, atât în instituţiile şcolare cât și în afara acesteia, ceea ce nu este normal. Trăim într-o continua schimbare, într-o cădere periculoasă, desfrâu și alcoolism, dar putem schimba acest aspect în bine, organizând altfel de evenimente distractive și fără băuturi alcoolice. Să nu mai spunem că în rândul tinerilor sunt foarte multe persoane vulnerabile, care cad pradă de la primul pahar și pentru ei este mai grav, iar aceste întâlniri sub masca unui eveniment organizat de X firmă de organizări evenimente se consumă și alte substanţe nocive ce pot pune viața în pericol”, precizează Asociaţia Tomis Antidrog Constanța într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.
“De când distracția s-a mutat în cluburile constănțene, unele baluri ale bobocilor s-au transformat în petreceri scăldate în alcool, pentru că tinerii nu pot fi supravegheați cu privire la consumul de băuturi din club. Interesul de a crește consumația din noaptea de distracție îi determină uneori pe organizatori să ignore prevederile legale conform cărora nu au voie să vândă alcool minorilor”, potrivit sursei citate.

Echipa Asociaţiei Tomis Antidrog Constanţa a fost prezentă în instituţiile şcolare din Constanţa, desfăşurând activităţi având ca scop creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare, în vederea neînceperii debutului consumului de droguri, a viciilor în general. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii