Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Titus Corlățean, despre vizita lui Biden „România se află la adăpost de orice fel de ameninţare”

ro

23 May, 2014 19:04 2027 Marime text
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, astăzi, la Alba Iulia, că vizita la Bucureşti a vicepreşedintelui american Joe Biden a fost un semnal că „România se află la adăpost de orice fel de ameninţare şi de risc de securitate care ar proveni din spaţiul estic, de la Federaţia Rusă”.

„Unul din obiectivele principale ale acestei vizite extrem de importante a vicepreşedintelui Statelor Unite a fost un semnal de reasigurare a României, a naţiunii române, în baza securităţii colective ca principiu şi a articolului 5 al Tratatului Nord Atlantic, că România se află la adăpost de orice fel de ameninţare şi de risc de securitate care ar proveni din spaţiul estic, de la Federaţia Rusă. Există un principiu fundamental al Alianţei: dacă un aliat ar fi supus unui pericol, unui risc de securitate, toţi ceilalţi intervin pentru a-l sprijini şi a-l apăra pe acel aliat. Este un semnal de recunoaştere a rolului României, de apreciere a rolului României şi de reasigurare în egală măsură”, a declarat Corlăţean, citat de Mediafax.

Ministrul de Externe a mai susținut că în mesajul lui Joe Biden s-a văzut şi faptul că România este „un partener tratat cu respect şi care are un rol important în tot ceea ce se întâmplă”.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii