Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Titlul, deţinut anterior de şefa DNA Laura Ştefan, expert anticorupţie -„Femeia curajoasă“ a anului 2015 desemnată de Ambasada SUA

ro

16 Apr, 2015 20:35 2068 Marime text
 
Laura Stefan, expert anticoruptie la ONG-ul ExpertForum, a primit premiul "Femeia curajoasa" a anului 2015 in Romania din partea Ambasadei SUA la Bucuresti. De asemenea, Laura Stefan este nominalizarea Ambasadei SUA la Bucuresti pentru premiul "Femei curajoase din intreaga lume", acordat de Secretarul de Stat al SUA. "Laura Stefan este de mult timp un lider in lupta impotriva coruptiei din Romania si suntem mandri sa-i acordam recunoastere in aceasta seara", a spus insarcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, cu ocazia ceremoniei de decernare a premiului, relatează HotNews.ro. 

Citeşte pe ZIUA de Constanţa un INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE cu Laura Ştefan: 

"Sunt bucuros sa vorbesc despre un lider care distruge bariere si impulsioneaza comunitatile spre progres si egalitate", a mai spus Dean Thompson.
"Ma motiveaza faptul ca Romania se schimba ca rezultat al muncii noastre. (...) Noi incercam sa ne asiguram ca legile nu sunt ciuntite, ca institutiile nu sunt decapitate, ca institutiile nu sunt desfiintate. (...) Rolul nostru este acela de a vorbi oamenilor intr-o limba pe care acestia s-o inteleaga despre ceea ce se intampla, de fapt, in tara asta", a spus Laura Stefan la ceremonie, potrivit Agerpres.

Intrebata care a fost cea mai dificila situatie pe care adus-o in atentia opiniei publice, Laura Stefan a raspuns ca e greu sa faca un top, dar a mentionat "martea neagra". "Prima care imi vine in minte este martea neagra. Martea neagra a fost un moment extrem de greu in care a contat foarte mult puterea de convingere a celor cateva voci care inca sustineau, impotriva establishmentului, ca ceea ce facuse Parlamentul nu era in regula. Au trecut cateva saptamani pana cand decizia Curtii Constitutionale a confirmat punctul nostru de vedere, dar in acele saptamani viata nu a fost usoara", a spus Stefan., potrivit Agerpres.ro.
Alaturi de Laura Stefan au mai fost nominalizate pentru acest premiu alte romance care s-au remarcat prin activitatea lor: Nicoleta Bitu, director executiv al Romano ButiQ, Profesor dr. Rodica Mihaila, Profesor Emerit al Universitatii din Bucuresti, Carmen Ungureanu, de la Institutul National de Sanatate Publica. 

Reamintim ca anul trecut castigatoarea premiului a fost Laura Codruta Kovesi, sefa DNA.

Sursa: HotNews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii