Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tit-Liviu Brăiloiu, fost prefect al Constanței, va face parte din secretariatul Grupului mixt de control parlamentar asupra Europol

ro

14 Oct, 2017 14:05 3273 Marime text
Senatorul PSD, Tit-Liviu Brăiloiu, va asigura, din partea României, o poziție în secretariatul Grupului mixt de control parlamentar asupra Europol - JPSG (Joint Parliamentary Scrutiny Group).

Desemnat de Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat să facă parte din delegația României la structura ce va controla Europol, senatorul PSD a participat pe 9 și 10 octombrie, la Bruxelles, la reuniunea constitutivă a JPSG, care a avut ca principal obiectiv adoptarea unui Regulament de procedură pentru a permite lucrărilor să înceapă pe deplin în al doilea semestru al anului 2017, relatează Agerpres.

Potrivit comunicatului oficial, discuțiile Grupului mixt au vizat: conducerea JPSG, organizarea secretariatului, procesul decizional, dreptul de a pune întrebări, regimul lingvistic și constituirea de subgrupuri.

 

"În privința conducerii, parlamentarii români au susținut conceptul de 'Troica' — câte un președinte din partea țării aflate la conducerea UE, al celei dinainte și al celei ce urmează — ceea ce face ca, în contextul preluării președinției în 2019, România să ajungă în curând la conducerea acestui Grup, pentru un an și jumătate. Secretariatul Grupului ar urma să fie asigurat de parlamentele statelor membre în Troica, prin rotație. În întâlnirile bilaterale avute în marja reuniunii cu omologii săi europeni, Tit-Liviu Brăiloiu a susținut nevoia de intensificare a controlului parlamentar prin dreptul de a pune întrebări și chiar un calendar de audieri ale directorului Europol, dublate de un schimb eficient de informații care să asigure o comunicare reală", se arată în comunicatul Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii