Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii unioniști vor ajunge, mâine, la Cumpăna

ro

19 Jul, 2015 10:33 1995 Marime text
O parte dintre cei o mie de basarabeni care care au pornit pe jos din Chișinău spre București, în Marșul lui Ștefan cel Mare, pentru a cere politicienilor de pe ambele maluri ale Prutului reîntregirea României au ajuns pe litoral. Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii de Primăria Cumpana, „după ce s-au bucurat de ospitalitatea și binecuvântarea Înalt Prea Sfinției Sale Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, luni - 20 iulie 2015, ora 18.00, acestia vor poposi și în comuna Cumpăna“.
„Vizita acestor oaspeţi de seamă ne bucură şi ne onorează, ne dă prilejul să întărim legăturile între dobrogeni şi moldoveni, între românii de pretutindeni, dar mai ales între FRATI, să înfăptuim Unirea cu Patria Mamă. Suntem mândri că putem face parte din acest măreț proiect si susținem realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat - ROMÂNIA“, se menţionează în comunicatul de presă.
 
Amintim că zeci de mii de unionişti cu vârste între 16 şi 22 ani s-au adunat duminică, 5 iulie 2015, în Piaţa Marii Adunări Naţionale la Guvernul din Chişinău, pentru a cere Unirea  Basarabiei cu România.
După acţiunea din Piaţa Marii Adunări Naţionale, sute de tineri, militanţi ai asociaţiei Tinerii Moldovei, au plecat într-un marş până în România, pe jos!
Marşul tinerilor este susţinut de Platforma Unionistă ACȚIUNEA 2012, o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii