Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:02 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tineri de la liceul „Emil Palade”, informaţi cu privire la pericolul traficului de persoane

ro

05 Apr, 2011 21:06 1037 Marime text

Astăzi, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa - Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 3 Poliţie au organizat o întâlnire cu elevii Grupului Şcolar „George Emil Palade" pe tema prevenirii delincvenţei juvenile, activitate ce se încadrează în Programului de Prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor 2011, al cărui scop este de a diminua condiţiile favorizante ale delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Principalele subiecte abordate în cadrul întâlnirii au vizat violenţa în mediul şcolar şi traficul de persoane.

Întâlnirea a vizat informarea elevilor de liceu cu privire la traficul de persoane şi riscurile la care sunt expuşi tinerii în special, urmărindu-se creşterea conştientizării şi adoptării unor măsuri de precauţie în scopul evitării acestor pericole. Tinerele prezente la această activitate au fost avertizate asupra capcanelor/ispitelor întinse de proxeneţi prin care aceştia creează acel miraj pe care cu greu un copil aflat în condiţii de vulnerabilitate şi pe care proxenetul le cunoaşte foarte bine, îl poate evita. De asemenea, elevilor le-au fost prezentate principalele metode de recrutare, oferindu-li-se recomandări preventive cu privire la evitarea situaţiilor în care pot să cadă pradă traficanţilor.

În acest scop, au fost distribuite materiale cu informaţii privind exploatarea sexuală în scopuri comerciale a copiilor/ tinerilor şi măsuri de prevenire în aceste situaţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii