Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ţigări de contrabandă descoperite în... tablouri

ro

23 Dec, 2015 10:28 2554 Marime text
Poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă au depistat în PTF Vama Veche doi cetăţeni români, domiciliaţi în judeţul Constanţa, care au încercat să introducă în ţară 320 de pachete cu ţigarete netimbrate, fără documente justificative.
 
Cei doi se aflau într-un autocar ce efectuează curse pe ruta Turcia - România. În urma controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în două tablouri cu iluminare electrică, depozitate în cala bagajelor, 320 de pachete cu ţigarete netimbrate marca „M/M Slims”.
 
Persoanele în cauză, un bărbat şi o femeie, au declarat că cele două tablouri le aparţin şi au achiziţionat ţigaretele de pe teritoriul Turciei, fără a putea prezenta documente justificative, astfel încât întreaga cantitate, evaluată la aproximativ 3.200 lei, a fost ridicată în vederea confiscării conform procedurilor legale.
 
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3  din Legea 86/2006 privind Codul Vamal, deoarece persoanele în cauză nu se aflau la prima tentativă de a introduce ilegal în ţară ţigări fără documente legale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii