Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Testamentul lui Iurie Darie Ce și-ar fi dorit actorul să se întâmple după moartea sa

ro

18 Nov, 2012 15:52 2598 Marime text
Într-un interviu acordat pentru Televiziunea Română, îndrăgitul actor Iurie Darie a făcut câteva mărturisiri ce au trecut neobservate la acea vreme. Privite acum, declarațiile actorului sunt de-a dretul impresionante. El a vorbit despre moarte, despre apropierea de Dumnezeu dar și despre adevărata lui personalitate.

Televiziunea Română a ales să redifuzeze un interviu acordat de actorul Iurie Darie Eugeniei Vodă, realizatoarea emisiunii Profesioniștii. Declarațiile actorului la acea vreme sunt de-a dreptul impresionante.

Actorul a povestit printre altele despre prima sa soție, despre copilul său, Ducu Darie, care este un cunoscut regizor de teatru, cu care a avut o relație destul de rece și pe care o regreta. Iurie Darie a mai vorbit în sfârșitul interviului și despre personalitatea sa contrastantă cu aparențele.

"Acum, la bătrânețe, pentru că ăsta e adevărul, încep să mă gândesc la părinții mei, la oamenii pe care i-am cunoscut, la momentul care mă așteaptă, sunt parcă mai legat de biserică, de imaginea asta, că sunt un nimic dintr-un tot mai mare. Înainte nu aveam cum să realizez acest lucru", mărturisea cu sinceritate actorul.

El a vorbit și despre marele regret că nu are mai multe filme de calitate în care să fi jucat, ci o serie de roluri slabe în peliculele produse în perioada comunistă. Actorul ar fi vrut să realizeze mai mult atât din punct de vedere profesional, cât și pe plan personal și-ar fi dorit să poată afișa mai des personalitatea sa reală și să nu joace un "rol" chiar și în viața de zi cu zi.

"Am simțit întotdeauna că personajul pe care îl etalez, îl scot în față nu sunt eu. O prietenă a soției mele mi-a spus odată "Iura nu am știut că ești atât de ascuns", a rememorat actorul.

În spatele unei măști de om jovial, bonom, Iurie Darie ascundea și multă tristețe dar și trăiri puternice pe care nu și le manifesta. El a declarat că speră ca după moarte să se nască într-o altă lume în care să își poată afișa adevărata personalitate.

"Cred că am să plec din lumea asta cu ceva și am să plec în altă lume, să se nască celalalt om din mine", încheie interviul Iurie Darie.

 Citeste AICI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii