Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teroriștii au ucis o gravidă, într-un mod INFIORĂTOR, în timp ce NĂȘTEA

ro

15 Jan, 2015 15:07 1683 Marime text
Combatanți islamiști ai Boko Haram au ucis o femeie care năștea, în cursul ofensivei celei mai sângeroase din ultimii șase ani de insurecție în nord-estul Nigeriei,a anunțat organizația Amnesty International, citată de AFP.
 
Organizația care militează pentru apărarea drepturilor omului relatează mărturia unui martor al unui atac din orașul Baga, de pe malurile lacului Ciad, scrie Agerpres.
 
Această persoană, al cărei nume nu a fost dezvăluit, afirmă că o femeie însărcinată a fost împușcată mortal în plin travaliu, în același timp cu mai mulți copii.
 
"A murit în această poziție, jumătate din copil era ieșit", a povestit un martor citat de Amnesty.
 
Potrivit organizației, sute de persoane, dacă nu mai multe, este posibil să fi fost ucise în această ofensivă lansată la 3 ianuarie care pare să vizeze milițiile civile care ajută armata să lupte împotriva Boko Haram.
 
"Au ucis atât de mulți oameni. Am văzut poate 100 de persoane ucise la un moment dat la Baga. Am alergat să mă ascund în tufișuri. În timp ce noi alergam, ei trăgeau și ne omorau", relatează un alt martor în vârstă de 50 de ani a cărui identitate a fost protejată.   

Sursa: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii