Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

New York Times Teroare anticorupţie în România

ro

06 Mar, 2015 19:40 1087 Marime text
”Cu bulevardele sale largi, mărginite de pomi și clădiri Belle Epoque, acest oraș a fost cunoscut odată sub numele de Micul Paris. Astăzi, Capitala României mai amintește de revoluția franceză, fiind tulburată de un regim al terorii legii”, începe articolul ”Romania’s Anti-Corruption Mania”, semnat de Patrick Basham, în The New York Times, articol analizat pe larg de jurnaliştii de la România Curată.
 
Conform autorului, lupta anti-corupție din România a scăpat de sub control, fiind folosită ca armă politic.
 
”Dat fiind că au fost privaţi de dreptate zeci de ani, mai întâi de către dictatori, apoi de către democraţi ineficienţi, românii susţin cu entuziasm cauza anticorupţie. După ce acţiunile judiciare lansate în timpul preşedintelui Băsescu au generat în peste 1.000 de condamnări de politicieni şi oameni de afaceri în 2014, campania anticorupţie s-a dovedit a fi o temă politică esenţială. Însă acum domneşte populismul crud. Posturile de televiziune relatează fără oprire despre orice delict. În condiţiile în care instanţele au rate de condamnare de peste 90 la sută, zeci de politicieni din principalele partide politice au căzut în dizgraţie.
 
De fapt, corupţia este endemică în viaţa de zi cu zi din România, iar situaţia politică este o oglindire a realității sociale. Se presupune că toţi cei din politică şi din mediile de afaceri au activităţi ilegale.
 
Ascensiunea statului de tip procuratură îi ameninţă chiar şi pe cei din sistem. În noiembrie, un fost procuror de top, Alina Bica, care a fost numită de către Victor Ponta să conducă direcția pentru investigarea crimei organizate, a fost arestată pentru primire de mită”.
 
Puteţi citi aricolul integral pe romaniacurata.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii