Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Terapiile ce implică subconștientul în vindecarea bolilor sunt adoptate de tot mai mulți medici

ro

02 Aug, 2016 19:50 1926 Marime text
Unul dintre cei mai cunoscuți instructori de hipnoterapie și hipnoză din SUA, doctor Elena Gabor, a declarat astăzi, pentru Agerpres, că tot mai mulți medici tineri, inclusiv din România, sunt deschiși către terapiile alternative, care implică subconștientul în vindecarea bolilor.
 

”Este o deschidere tot mai mare în acest domeniu al vindecării prin intermediul programelor de gândire și prin implicarea nivelurilor superioare ale conștiinței. Lucrurile acestea ar trebui învățate în facultatea de medicină. Din păcate, noi, ca medici, nu am fost instruiți aproape deloc despre ce este conștiința, ce este subconștientul, importanța gândirii în procesul de vindecare sau de creare a bolilor (...). Informațiile încep să intre și la noi, am început să țin și eu cursuri de certificare în hipnoterapie medicală, în hipnoterapia spirituală, în hipnoterapia obișnuită pentru medici, psihologi, terapeuți, de fapt este medicina subconștientului”, a arătat ea, citată de Agerpres.

 
Elena Gabor a subliniat că nu există un conflict între medicina tradițională și terapiile alternative și că observă cu bucurie deschiderea colegilor săi, medici, către domeniul medicinii subconștientului și implicarea subconștientului în vindecare, în corectarea programelor de gândire care afectează sănătatea omului. Potrivit medicului, vindecările miraculoase sunt mai comune decât ne imaginăm, toate medicamentele au efecte adverse, iar acestea ar trebui să fie un adjuvant temporar până când hipnoterapeuții găsesc sursa problemei unei boli.
 

”Și medicamentele au scopul lor - abuzul de medicamente este de fapt problema - și sunt afecțiuni cum sunt atacurile de panică, anxietatea, insomnia care pot fi rezolvate foarte ușor fără medicamente, dar nu se știe. Informațiile acestea nu sunt oferite medicilor, pentru că există și un interes al firmelor de medicamente, care nu sunt asociații non profit”, a spus specialistul.

 
Elena Gabor susține că a pornit pe acest drum pentru a-i ajuta pe oameni să își găsească unitatea în conștiință, întrucât totul începe la nivelul gândirii și că, din păcate, oamenii funcționează din programe conflictuale de gândire care duc la probleme cum sunt depresia, anxietatea, gândurile de suicid, care generează sentimentele negative ce stau la baza diverselor boli.
 

”Deci gândirea noastră are un rol esențial în crearea bolilor, în modul în care ne simțim, în comportamentul nostru(...) Inițial am cochetat cu psihiatria și chirurgia plastică și după aceea mi s-a ivit oportunitatea de a trece la Stomatologie, am trecut și am devenit medic stomatolog. Am devenit interesată însă de acest domeniu al subconștientului, deși am avut o reținere în a merge în direcția aceea datorită programului de la televizor, această programare de masă care se face prin asocierea unei muzici bizare prin intermediul căreia se prezintă un anumit material legat de conștiință, de abilități neobișnuite și atunci ți se formează în minte o asociere că ceva nu este în regulă cu acea tehnică sau acele abilități. Dar, explorând și citind despre domeniul acesta mi-am dat seama că acele informații sunt absolut incorecte și de fapt se ajunge la o vindecare mult mai profundă deoarece rănile subconștientului nu pot fi vindecate prin medicamente. În urmă cu aproximativ 11 ani am început să investighez, să iau cursuri și să obțin acel atestat pentru a putea lucra în SUA și a avea un cabinet privat”, a mai spus medicul.

 
Gabor a menționat că s-a născut în religia ortodoxă, însă credința sa este ”iubirea necondiționată”, în sensul că și sursa de creație este tot iubire necondiționată, iar fiecare om e făcut din iubire necondiționată.
 

”Când dăm iubire necondiționată și când o simțim pentru noi, atunci creăm o relație extraordinară cu noi înșine și toate conflictele din interiorul conștiinței se dizolvă. Iubirea necondiționată este răspunsul la majoritatea întrebărilor pe care le avem (...) Sunt mulți care aleg să se identifice cu programele negative de gândire, dar asta nu înseamnă că ei nu sunt ființe pozitive, cu toții suntem extensii ale sursei de iubire necondiționată, sursei creatoare, indiferent de programele de gândire pe care alegem să le folosim în această viață (...) Poți să îi înveți prin a fi un exemplu pentru ei, să poată să vadă cât de bine îți merge dacă ești foarte pozitiv, foarte plin de compasiune, iertător, tratezi pe toată lumea ca și cum ar fi divinitatea și astfel pot să îți urmeze exemplu”, a arătat Gabor.

 
Potrivit doctorului, gradul de reușită a terapiilor subconștientului este foarte mare, dar numai dacă omul vrea să coopereze și după ce își schimbă convingerile negative bazate pe frică și îndreptate către descurajare. Ea crede că prin renunțarea la convingerile negative, ”sentimentele se schimbă, producția hormonală se schimbă, nivelul energetic ca și conștiință sau ca și corp energetic se schimbă”.
 
Dr. Elena Gabor a spus că în cartea sa ”Acasă la Arborele Vieții” a dorit să facă cunoscute cazurile de vindecare a patru persoane cu care a lucrat în SUA, care i s-au părut fascinante și relevante pentru această vindecare prin intermediul redescoperii de sine, prin intermediul reconectării cu nivelurile superioare de conștiință. Cartea prezintă cazuri de vindecare din probleme cum sunt anxietatea, depresia, dublată de gânduri de suicid, cancer incipient, oboseală cronică, insomnii etc. Ea consideră că insomnia este cea mai ușoară afecțiune de corectat cu terapia subconștientului, că se poate obține un somn de calitate prin a decide să lași acele probleme deoparte, să iei o pauză și să te concentrezi pe a te odihni, ”pentru că problemele vor fi acolo când te vei trezi dimineața”.
 
Doctorul Gabor consideră că primul semnal că există o problemă cu gândirea este atunci când nu ne simțim bine, că imediat putem identifica acele gânduri sau convingeri și să le schimbăm, pentru a nu ajunge să perpetuăm sentimente negative.
 
Doctorul crede că viața fiecăruia s-ar putea îmbunătăți mult mai rapid și mai ușor decât realizează, în clipa în care ar ajunge să stea calm, liniștit, să se iubească și să se respecte, să realizeze cine este, că este o extensie a sursei de conștiință — a divinității, în termeni religioși — să respecte, să aibă grijă de el, să aibă încredere în el.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii