Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tentativă de înșelăciune în Constanța prin metoda „Accidentul”

ro

05 Jun, 2016 20:28 2173 Marime text
Astăzi, în jurul orelor 13.30, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 au fost sesizaţi de către  o femeie, în vârstă de 74 de ani,  din municipiul Constanţa,  care a sesizat faptul că în aceeaşi zi, la ora 13.00, a fost apelată telefonic de către un bărbat necunoscut, care, pretinzând că este medic, i-a comunicat că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier, solicitându-i suma de 40.000 lei, pentru transportarea acestuia cu elicopterul la un spital din Cluj.
 
Femeia a realizat că este vorba despre o înşelăciune şi a sesizat poliţia.
 
În cauză poliţiştii au dechis o anchetă în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului.
 
Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor „rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, poliţiştii precizează încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.
 
În situaţia în care sunteţi sunaţi şi vi se spune că în urma unui accident în care au fost implicate rude, este nevoie de intervenţia elicopterului SMURD, iar pentru aceasta intervenţie vi se cer bani, NU DAŢI CURS ACESTOR SOLICITĂRI!
 
Facem precizarea că toate intervenţiile SMURD sunt GRATUITE! Nici pacienţii şi nici medicii care solicită intervenţia elicopterului SMURD nu trebuie sa plătească pentru misiunile de salvare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii