Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 5 Tenorul Vasile Moldoveanu primeştei astăzi titlul Doctor Honoris Causa (galerie foto+video)

ro

18 Dec, 2015 10:40 2190 Marime text
Tenorul Vasile Moldoveanu a ajuns la Universitatea Ovidiu unde va primi titlul Doctor Honoris Causa.

Vasile Moloveanu este primit de prof. univ. dr. Ioan Ardelean de la Facultatea de Arte, specialiyarea Pedagogia Artei Plastice și decorative, și de Aurelia Lăpușan.



Festivitatea va avea loc începând cu ora 11.00, în Sala Senatului din cadrul universităţii. „Pentru valoarea sa artistică excepţională, pentru faptul că nu a uitat de unde a plecat - în toate prezentările pe care le-a făcut în prestigioasa sa activitate, apare înscris ca fiind născut la Constanţa, dând astfel oraşului nostru recunoaştere şi respect -, pentru reprezentarea remarcabilă a artei lirice româneşti în lume şi pentru cariera sa impresionantă, Senatul Universităţii «Ovidius» din Constanţa, la propunerea Facultăţii de Arte, acordă titlul de Doctor Honoris Causa domnului Vasile Moldoveanu, un corifeu al artei spectacolului“ - se arată în Laudatio.

UPDATE5: ora 12.10:


Rectorul Adrian Bavarul a mai spus că el este convins că maestrul Moldovanu va pune umărul la ridicarea calităţii învăţământului la Facultatea de Arte din Constanţa.

Urmează o cupă de şampanie oferită tuturor.

UPDATE4, ora 11.57:

Maestrul le-a spus tinerilor de la Facultatea de arte că este nevoie de pasiune, perseverenţă, muncă şi control permanent.
„Să fim pasionaţi, să iubiţi ceea ce faceţi, să ascultati sfaturile profesorilor şi să aveţi putere de a discerne", a mai adăugat tenorul.
Rectorul Adrian Bavaru a povestit că a fost coleg de liceu cu maestrul şi au jucat împreună în echipa de volei.
„Ne revedem după 60 de ani”, spune nostalgic Adrian Bavaru.
"Particip pentru prima dată la acordarea titlului de Doctor Honoris Causa la imiţiativa facultăţii de Arte", spune bavaru.



UPDATE 3, ora 11.27
 
„Sărbătoritul nostru de azi este omul care a fost caracterizat doar prin cuvinte elogioase încât, pe drept cuvânt, ni se pare zămislit din perfecţiunile planetei. Plin de nerv şi har, stăpânind tehnica profesiei, a făcut din muzică o glorie a artei interpretative”, se spune în laudatio.

Rectorul Sorin Rugină i-a înmânat lui Vasile Moldoveanu diploma cu titlu de Doctor Honoris Causa, în aplauzele celor prezenţi. Maestrul este emoţionat.

UPDATE2, ora 11.15:

În sala Senatului a început festivitatea. Studentii de la Facultatea de Arte interpretează Gaudeamus Igitur.
Maestrul moldoveanu a fost întâmpinat cu ropote de aplauze.
 
Decanul facultății de Arte, Daniela Hanțiu, dă citire Laudatio, pe fondul unei arii interpretate de Vasile Moldoveanu.

 


UPDATE1, ora 11.00:


A venit și rectorul Sorin Rugină și rectorul onorific Adrian Bavaru. Acum sunt în biroul rectorului, înainte de ceremonie.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii