Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenorul român Ioan Hotea, locul I la prestigiosul concurs Operalia, desfășurat la Londra

ro

20 Jul, 2015 18:29 1778 Marime text
Tenorul român Ioan Hotea s-a întors cu premiul I de la prestigiosul concurs Operalia, ediția 2015, desfășurat la Londra, care vine în sprijinul talentelor din domeniul artei lirice, informează Mediafax.

Ioan Hotea și soprana norvegiană Lise Davidsen au câștigat locul I la concursul Operalia, înființat de tenorul spaniol Placido Domingo în 1993. Ei vor primi un premiu în valoare de 30.000 de dolari. Tenorul român a fost răsplătit și cu premiul Don Plácido Domingo Sr. Prize of Zarzuela.

Jurul de anul acesta a inclus personalități ale muzicii clasice, între care s-au regăsit nume precum Joam Matabosh (director artistic la Teatro Real din Madrid), Eva Wagner (codirector al Festivalului Bayreuth) şi Anthony Freud (director general la Opera Lirică din Chicago).

Ioan Hortea este a studiat Academia de Muzică din Bucureşti, iar, din 2011, poate fi văzut la Opera Naţională Bucureşti (ONB). A interpretat roluri celebre, precum contele Almaviva din opera "Bărbierul din Sevilla", Alfredo din "La Traviata" şi Ernesto în "Don Pasquale". De-a lungul carierei sale a primit numeroase aprecieri și premii priuntre care printre care locul I la Concursul Naţional Victor Giuleanu şi premiul al III-lea la Concursul Internaţional de Canto - Hariclea Darclee.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii