Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenorul Octavian Naghiu a murit la 81 de ani (video)

ro

15 Feb, 2015 16:12 1467 Marime text
Tenorul Octavian Naghiu, unul dintre cei mai renumiţi artişti lirici ai României, a murit sâmbătă seară, la vârsta de 81 de ani, în urma unui stop cardiac, informează reprezentanţii Operei Naţionale Bucureşti (ONB), conform Mediafax.  

Octavian Naghiu a cântat pe scene renumite precum cea de la Metropolitan Opera şi cele ale operelor din Zurich, Viena, Paris, Ierusalim, Bucureşti. Otello, Ducele, Rodolfo, Cavaradossi, Edgardo, Riccardo şi Radames au fost doar câteva dintre rolurile interpretate de Octavian Naghiu.

Octavian Naghiu s-a născut la 15 martie 1933, în satul Rucăr. Tenorul s-a făcut remarcat încă de mic prin talentul său muzical, începând să cânte mai întâi la biserica unde tatăl lui slujea ca preot. După absolvirea liceului, s-a înscris la Consevatorul din Bucureşti, unde l-a cunoscut pe tenorul Ion Pisso, această întâlnire marcându-i cariera. Imediat după încheierea studiilor a început colaborarea cu Teatrul de Operetă, unde a ocupat postul de prim-contrabasist.
 
Debutul său pe scena teatrului, alături de tenorul Ion Dacian, s-a bucurat de un mare succes şi, după mai multe apariţii impresionante în diverse operete, Octavian Naghiu a fost invitat să participe la un concurs al Operei din Bucureşti, pe care l-a câştigat, ajungând astfel coleg de scenă cu mari interpreţi, precum Petre Ştefănescu Goangă, Mihail Arnăutu, Nicolae Herlea, Dan Iordăchescu, Octav Enigărescu etc, mai notează Mediafax.

La Opera din Bucureşti el a interpretat cu mare succes roluri din opere binecunoscute, compuse de Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini şi Gaetano Donizetti.

Citeşte şi Tenorul Octavian Naghiu, decorat cu Ordinul „Meritul Cultural“, în grad de comandor

Sursa foto: Mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii