Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tender rămâne în închisoare

ro

16 Jul, 2015 23:48 1466 Marime text
 
Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins astăzi, ca nefondată, cererea lui Ovidiu Tender de strămutare a dosarului RAFO-Carom, astfel încât el rămâne cu condamnarea de 12 ani și șapte luni închisoare primită în acest dosar. Potrivit Agerpres, decizia este definitivă.
Avocații lui Tender au cerut strămutarea dosarului RAFO-Carom de la Curtea de Apel București la o altă curte de apel din țară, pe motiv că unul dintre judecătorii care l-au condamnat pe Tender, Mihai Alexandru Mihalcea, ar fi fost incompatibil.
În 8 iunie, omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Curtea de Apel București la 12 ani și șapte luni închisoare în dosarul RAFO-Carom, în timp ce Marian Iancu a primit 14 ani de detenție. În dosar, Tender a fost trimis în judecată pentru înșelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei, în formă calificată și continuată, constituirea și apartenența la un grup de crimă organizată, spălare de bani și spălare de bani în formă continuată.
Marian Iancu este acuzat de complicitate la înșelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei în formă calificată și continuată, constituirea și apartenența la un grup de criminalitate organizată și spălare de bani în formă continuată.
Procurorii susțin că aceștia au constituit un grup de criminalitate organizată în vederea obținerii de fonduri financiare frauduloase, a căror sursă urma a fi disimulată prin încheierea unor contracte comerciale nelegale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii