Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Televiziunea digitală Românii cu venituri mici primesc set top boxuri de la Guvern

ro

09 Aug, 2016 17:38 1457 Marime text
Guvernul României anunță că va prelungi termenul de finalizare a tranziţiei de la televiziunea analogică la cea digitală deoarece populaţia din zonele rurale nu dispune de resurse pentru a accesa serviciile digitale, a anunţat Dragoş Tudorache, Ministrul interimar al Comunicaţiilor, citat de cotidianul.ro.
 
Trecerea de la televizunea analogică la televiziune digitală trebuia finalizată până în luna iunie a anului trecut. Aceasta a fost amânată pentru 31 decembrie anul acesta, iar ministrul interimar al Comunicaţiilor a anunţat că Executivul va prelungi termenul de finalizare a tranziţiei. Motivul este simplu: populaţia din zonele rurale nu dispune de resurse pentru a accesa serviciile digitale şi, în acest fel, foarte mulţi români ar rămâne fără o sursă de informare publică.
 
Conform Strategiei, în decembrie 2005 Comisia Europeană a recomandat ţărilor europene să finalizeze tranziţia şi să oprească complet transmisiile analogice în 2012, anterior, deci, termenului maxim stabilit în 2006 la Geneva.
 
Odată finalizată tranziţia la televiziunea digitală, programele transmise, “free to air”, în format DVB-T2, va ajunge la populaţie cu o calitate superioară faţă de transmisia analogică şi va putea fi recepţionat, astfel:
 
- Direct cu televizorul, dacă are tuner DVB-T2 încorporat
 
- Prin intermediul unui receptor extern digital DVB-T2 (set top box) conectat la televizorul clasic şi antenă exterioară
 
Deoarece populaţia din mediul rural nu dispune sumele necesare achiziţionării unui TV de ultimă generaţie, Guvernul analizează lansarea unui program prin care să subvenţioneze achiziţia de set top box-uri pentru recepţia programelor de televiziune digitale pentru categoriile de populaţie cu venituri reduse.
 
Care sunt beneficiile trecerii la televiziunea digitală terestră
 
Calitatea imaginii superioară transmisiei analogice.
Se pot recepţiona mai multe canale de TV.
Pot fi recepţionate canale în format High Definition.
Sunetul poate conţine mai multe canale.
Recepţionarea mai multor servicii: radio, teletext, EPG, servicii interactive (jocuri).
Protecţia minorilor asupra programelor vizionate (Control parental). 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii