Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tehnologia folosită de NASA pe Marte, adaptată pentru detectarea scurgerilor periculoase de gaze, pe Pământ

ro

12 Oct, 2014 15:34 1567 Marime text
Tehnologia laser folosită de roverul Curiosity, aparținând NASA, pentru a căuta metan pe Marte, este adaptată pentru a detecta scurgerile de gaze produse pe Pământ, conform unui material publicat de space.com.
 
Inginerii din cadrul Jet Propulsion Lab din Pasadena, California, au dezvoltat această tehnologie laser pentru a depista eventualele urme de metan din atmosfera rarefiată a Planetei Roșii, relatează agerpres.ro.
 
Descoperirea acestor urme de metan poate constitui un indiciu al existenței vieții pe această planetă. Metanul este însă și unul dintre principalii compuși ai gazelor naturale, pe Pământ, iar compania californiană Pacific Gas and Electric Company (PG&E) a dezvoltat un proiect prin care încorporează tehnologia cu care este dotat roverul Curiosity pentru a detecta rapid posibile scurgeri periculoase de gaze.
 
Aplicarea tehnologiei spațiale pentru soluții terestre ar putea duce la îmbunătățirea siguranței prin gazoducte. Compania PG&E a fost recent amendată cu 1,4 miliarde de dolari din cauza unei explozii a unui gazoduct produsă în 2010 la San Bruno, California. În această explozie, care a distrus un cartier întreg, și-au pierdut viața opt persoane și alte 66 au fost rănite.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii