Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Primul stabiliment balnear din Dobrogea Techirghiol – 116 ani”

ro

08 Jul, 2015 21:48 2416 Marime text
 
Sâmbătă, 11 iulie, începând cu ora 10, la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol se va desfăşura simpozionul ştiinţific aniversar cu titlul: „Primul stabiliment balnear din Dobrogea: Techirghiol – 116 ani”.
Cu acest prilej vor fi susţinute o serie de comunicări ştiinţifice de către personalul medical al sanatoriului şi de către invitaţi, sub auspiciile Centrului ştiinţific al instituţiei, centru acreditat de Consiliul Consultativ Superior al Cercetării Ştiinţifice din România, încă din anul 2008. 
Afiliat  Federației  Internaționale de Termalism și Climatologie (FEMTEC) și  membru al  Societăţii Internaționale de Hidrologie Medicală (ISMH),  Sanatoriul de la Techirghiol a fost  partener sau a iniţiat mai multe programe de cercetare, schimburi de experiență, stabilind contacte strânse cu parteneri importanți atât la nivel european cât și mondial. Acest circuit informaţional şi participările la evenimente ştiinţifice de anvergură au creat premisele ca personalul de specialitate al instituţiei să capete cele mai bune competenţe profesionale, aplicând în practica curentă metode de avangardă şi tehnici multiple, moderne pentru tratarea pacienţilor pe care le prezintă în cadrul diverselor manifestări ştiinţifice şi în publicaţii de specialitate. Parteneriatul cu Universitatea Ovidius din Constanţa a adus nenumărate beneficii în cercetarea medicală şi rezultate notabile în studiul efectelor terapeutice ale factorilor naturali, apa şi nămolul de Techirghiol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii