Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul de Stat Constanța, în sărbătoare

ro

24 Mar, 2014 18:49 2187 Marime text

Teatrul de Stat Constanța sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului prin punerea în scenă, săptămâna aceasta, a două mari spectacole.
Astfel, sâmbătă, 29 martie ora 19.00, publicul este invitat la a 50-a reprezentație a piesei „Scaiul” de Georges Feydeau în regia lui Ion Lucian.
Duminică, 30 martie ora 19.00, va fi pus în scenă spectacolul „Nunta lui Figaro” de P.A.Caron de Beaumarchais. Cu această   reprezentație a recentei premiere de succes a teatrului tomitan, Teatrul de Stat Constanța se alatură Campaniei Naționale ‘’Artiștii pentru Artiști’’.
Ziua Mondială a Teatrului se sărbătorește în data de 27 martie a fiecărui an, fiind creată de Institutul Internațional de Teatru. În 1962 a fost săbătorită pentru prima dată, în ziua în care se deschidea stagiunea „Teatrul Națiunilor” de la Paris. De atunci, pe 27 martie, în  fiecare an, comunitatea  teatrală internațională, artiști și public deopotrivă , celebrează Ziua Mondială a Teatrului, ca un moment de afirmare  a forței  de comunicare a artei scenice, ca mod de  expresie a umanitații, dincolo de toate frontierele geografice sau culturale, lingvistice, religioase sau politice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii