Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxiurile din zona aeroporturilor, verificate de poliţişti

ro

20 May, 2016 14:27 1697 Marime text
Poliţiştii de la transporturi au acţionat pentru verificarea legalităţii activităţii de taximetrie în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi. 

În numai două ore, au fost verificate 125 de autoturisme, au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie şi rent-a-car și a fost constatată o infracțiune. Dintre abaterile constatate, 28 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Obligaţiile clientului:

Să solicite, să preia și să păstreze bonul client la coborârea din taxi.

Să plătească serviciile prestate de taximetrist, în limita sumei de pe bonul fiscal.

Să acorde sprijin taximetristului în cazul agresării acestuia în timpul efectuării transportului și să anunțe imediat polițiștii în legătură cu aceste evenimente. 

Să sesizeze primăria localității de autorizare și filiala județeană a Oficiului de Protecție a Consumatorilor, după caz, în legătură cu practici neconforme ale taximetristului, sau care au creat prejudicii ori rabat de la calitatea serviciilor. 

Să nu ocupe scaunul de lângă taximetrist, dacă există loc disponibil pe bancheta din spate. 
 
Obligaţiile taximetristului: 

Să aibă un comportament civilizat și preventiv în relația cu clientul, respectând conduita de bună practică, conform prevederilor din Cartea taximetristului. 

Să respecte solicitările legale ale clientului.

Să oprească pe traseu, la semnul clientului, când se află în poziția de operare Liber, cu excepția cazului când se deplasează să preia un client la comanda dispecerului sau condițiile de trafic nu permit această manevră. 

Să elibereze bonuri fiscale la finalul cursei, pe baza cărora va încasa contravaloarea prestației efectuate. 

Să nu pretindă ca plată pentru prestația efectuată decât suma din bonul fiscal. 

Să transporte clientul la destinație pe traseul optim sau pe traseul solicitat. 

Să nu execute activitate de transport în regim de taxi fără a avea aparatul de taxat și lampa taxi în funcțiune pentru poziția de operare respectivă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii