Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxa de acreditare a spitalelor 4 lei lei pentru un pat pe lună

ro

18 Dec, 2010 19:20 1353 Marime text
Spitalele vor trebui să achite o taxă de patru lei pe lună pentru fiecare pat, reprezentând taxă de acreditare a revaluare a spitalelor pentru un ciclu de cinci ani.

Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor a elaborat si a înaintat Secretariatului General al Guvernului un Ordin semnat de preşedintele Comisiei, Romulus-Dan Şerban, privind aprobarea taxei de acreditare şi reevaluare a spitalelor "Nivelul taxei de acreditare pentru anul 2011 a fost stabilit la 4 lei/pat/lună pentru un ciclu de acreditare de 5 ani", se precizează în ordinul care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.


Cele 433 de spitale din România trebuie să se înscrie în procesul de acreditare până pe 7 iulie 2011, iar în cazul în care un spital nu va obţine acestă acreditare, riscă ca pe viitor să nu mai primească bani de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Pentru a obţine acreditarea, unităţile sanitare vor trebui să aibă cel mult şase paturi în salon, un spaţiu recomandat pentru un singur pat de şapte metri pătraţi, aparatură medicală în stare bună, un număr suficient de personal specializat, iar toţi angajaţii vor trebui să poarte ecusoane cu numele şi funcţia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii