Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tarifele RCA pentru 2011 vor fi mai reduse decât în acest an

ro

02 Dec, 2010 19:33 1462 Marime text

Primele pe care şoferii le vor achita pentru poliţele auto obligatorii RCA valabile în 2011 vor fi, în cele mai multe cazuri, mai reduse decât cele practicate de asigurători în acest an, reiese din analiza tarifelor notificate de şapte asigurători Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

"Din analiza tarifelor notificate până în prezent de şapte societăţi rezultă faptul că, în cazul gamei medii de asiguraţi persoane fizice, primele pe care le vor achita în 2011 vor fi mai mici decât în 2010 în cele mai multe cazuri. Aceasta se explică nu doar prin aplicarea sistemului bonus-malus, ci şi prin faptul că societăţile şi-au propus să acorde reduceri în funcţie şi de alte criterii decât cele utilizate până acum", a declarat, joi, într-un comunicat al CSA, directorul Direcţiei Generale Asigurări Obligatorii din cadrul instituţiei, Mona Cucu.

În cazul ultimelor trei societăţi de asigurare care au notificat CSA, tarifele de bază pentru gama medie de asiguraţi persoane fizice înregistrează o scădere cuprinsă între minus 14% şi 0%, se precizează în comunicat.

Anterior, autoritatea de reglementare a anunţat că tarifele pe care le vor practica patru societăţi în cazul poliţele RCA, pentru autoturisme cu capacitate cilindrică cuprinsă între 1.200 - 1.600 cmc şi şoferi cu vârste între aproximativ 30 şi 50 ani, vor varia, în medie, între minus 5% şi plus 15% faţă de cele utilizate în acest an.

Prin gama medie de asiguraţi persoane fizice, CSA se referă la proprietarii de autoturisme cu capacitate cilindrică cuprinsă între 1.200 - 1.600 centrimetri cubi şi vârste între aproximativ 30 şi 50 ani.

"Cifrele la nouă luni din acest an privind activitatea de asigurări obligatorii RCA arată faptul că prima medie subscrisă pe contract a fost doar cu 5% mai mare decât în perioada similară a anului anterior, creştere care a fost erodată de inflaţie. Aceasta este practic creşterea medie resimţită de asiguraţi, chiar dacă scumpirile vehiculate la sfârşitul anului trecut făceau referire la valori mult mai mari", a declarat preşedintele CSA, Angela Toncescu.

Reglementările emise de CSA referitoare la sistemul bonus-malus obligă societăţile de asigurare ca, la tarifele rezultate după aplicarea coeficienţilor proprii de corecţie (maximum 25%), să acorde bonus persoanelor care nu au provocat accidente, adică să reducă tariful de primă sau, după caz, să aplice malus (să majoreze prima) persoanelor care au provocat daune.

Astfel, cei care nu au provocat accidente doi ani consecutivi (2009 şi 2010) vor beneficia de un bonus de 20%, dacă vor încheia asigurarea pe un an de zile.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii