Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tăriceanu vrea să evalueze democrația

ro

08 Jun, 2015 18:31 1194 Marime text
 
Călin Popescu Tăriceanu propune crearea unei comisii speciale la nivel parlamentar care ar urma să evalueze democrația și statul de drept. 

Președintele Senatului a adus această sugestie în atenția Comitetului Executiv al PSD argumentând că, Curtea Constituţională a României (CCR) şi puterea judecătorească atacă suveranitatea şi deciziile Parlamentului, informează romanialibera.ro.

„Propun la nivelul Parlamentului o comisie specială pentru evaluarea democraţiei, cu alte cuvinte a statului de drept, care este, după o serie de criteria unanim acceptate, indicele la care să ne situăm cu statul de drept în România şi cu democraţia. Vorbim foarte mult despre aceste lucruri, dar din păcate pare ca cei care vorbesc să cunoască destul de puţin. Am spus colegilor cu care am discutat că statul de drept înseamnă în primul rând respectarea câtorva principii fundamentale pe care este construită democraţia. Instituţia centrală, în orice democraţie, este Parlamentul, este singura instituţie democratică de echilibru între puterile statului", a spus Tăriceanu la ieşirea din sala este organizat Comitetul Executiv al PSD.



Sursa: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii