Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tăriceanu Lupta anticorupție este un paravan în spatele căruia se duce o luptă surdă de acaparare de putere

ro

11 Sep, 2016 21:36 1303 Marime text
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, în această seară, că lupta anticorupție, în momentul de față, este un paravan în spatele căruia se duce "o luptă surdă" de acaparare de influență și de putere între diversele instituții.

"Astăzi, în spațiul public, apare ca un fel de hăituială, o vânătoare de oameni, cu ceea ce i se întâmplă lui Victor Ponta, cu ceea ce i se întâmplă lui Dragnea. Unii mi-au spus, păi și tu ești în aceeași categorie. În fine, probabil. (...) Este o deteriorare a climatului din societate care se datorează, în principal, dezechilibrului și lipsei controlului democratic asupra unora dintre instituțiile fundamentale și mai ales instituțiile de forță. Am spus de nenumărate ori că această putere scăpată de sub control corupe. Ceea ce vedem astăzi, lupta anticorupție în momentul de față, este un paravan în spatele căruia se duce o luptă surdă de acaparare de influență și de putere între diversele instituții. Nu are nimic de-a face cu înfăptuirea actului de justiție și cu combaterea corupției", a spus Tăriceanu la România TV.

El a adăugat că cei care fac aceste "jocuri" se consideră "ca un fel de Dumnezei coborâți pe pământ".

"Acest fenomen nu este unic în România, un astfel de fenomen de putere lipsită de control este specifică unor regimuri autoritare și totalitare în care diferite instituții acționează cum vedem noi astăzi în România. La noi avem aparența unei democrații, adică avem Parlament, avem justiție independentă, avem presă independentă, avem o serie de ingrediente, societate civilă, numai că ele, din păcate, sunt mai mult formale. Noi ne apropiem din ce în ce mai mult de modelul din Rusia al lui Putin și anume acea democrație controlată", a precizat președintele Senatului.

Tăriceanu a menționat că, în cazul oamenilor politici, "există o inegalitate între acuzare și apărare" pentru că foarte multe anchete sunt televizate, apoi în mod sistematic apar informații din dosare care se scurg în presă și care conturează o imagine clară de vinovat asupra persoanei respective în ochii opiniei publice.

În ce privește dosarul său, Tăriceanu a spus că se va prezenta pe 20 septembrie la Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii