Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tăriceanu îi cere lui Iohannis să le înlăture din funcții pe Stanciu și Kovesi

ro

26 May, 2015 18:15 2242 Marime text
 
Un grup de parlamentari i-a adresat astăzi președintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care cer demisia președintei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, și a șefei DNA, Laura Corduța Kovesi, informează B1 TV. Scrisoarea este semnată de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și de senatorii PLR Daniel Barbu, Petru Ehegartner, Ioan Ghişe şi Nicolae Nasta.

Cererea parlamentarilor vine în contextul în care o femeie care a fost acuzată de șantaj la adresa șefei ÎCCJ, a stat șase luni în arest preventiv, după care a fost achitată.

Semnatarii scrisorii îi cer șefului statului să se alăture demersurilor Parlamentului de modificare a Codului de Procedură Penală. 

„Vă rugăm, domnule Președinte să vă alăturați neîntârziat și fără rezerve Parlamentului României în demersul acestuia de a modifica Codul de Procedură Penală în sensul eliminării arestului preventiv pentru infracțiunile comise fără vioență și a înlocuirii ”suspiciunii rezonabile” prin ”indicii temeinice” ca precondiții pentru punerea în mișcare a acțiunii penale”, se arată în scrisoarea citată de B1 TV. 

În acest context, parlamentarii îi cer lui Klaus Iohannis să le înlăture din funcțiile ocupate pe Livia Stanciu și pe Laura Codruța Kovesi și să ceară Consiliului Superior al Magistraturii declanșarea unei anchete disciplinare pe numele celor două. 

„Într-o asemenea situație, în care drepturile și libertățile fundamentale ale unui cetățean obișnuit au fost încălcate de către doi înalți magistrați în mod deliberat și cu rea credință, vă cerem, Domnule Președinte, să folosiți atât instrumentele constituționale și legale de care dispuneți, cât și autoritatea morală interentă instituției Președintelui României pentru a le înlătura, prin demitere ori prin demisie, din funcțiile pe care le ocupă în mod nedemn pe doamnele Livia Stanciu și Laura Codruța Kovesi. De asemenea, vă rugăm să utilizați poziția pe care o aveți în Consiliul Superior al Magistraturii prin efectul atribuțiilor dumneavoastră constituționale pentru a solicita Consiliului declanșarea unei anchete disciplinare pe numele celor doi magistrați, pentru a determina dacă aceștia mai îndeplinesc condițiile profesionale și morale pentru a activa în magistratură”, se mai arată în scrisoarea citată.  




Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii