Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tanja Askani, iubitoarea de lupi. O poveste frumoasă şi nişte imagini senzaţionale, cum rar vezi (galerie foto)

ro

04 Jun, 2016 17:36 5728 Marime text
Probabil că nu mulți ați auzit de Tanja Askani. Ce are așa special această femeie?
 
Tanja s-a născut iubitoare de animale și a împărtășit această dragoste cu tatăl său, alături de care a crescut în Cehoslovacia. El a învățat-o să aibă grijă de animalele abandonate și bolnave. Împreună se străduiau să găsească case noi pentru toate aceste necuvântătoare.
 
Animalele au făcut întotdeauna parte din viața ei. Acasă, în Cehoslovacia, și-a dezvoltat ea dragostea pentru animale şi, de asemenea, pentru fotografierea animalelor, atât cele domestice, cât şi cele aparţinând faunei sălbatice. Atunci a început, dar ceea ce a venit după a fost şi mai uimitor.
 
În 1990, Tanja s-a mutat în Germania și viaţa ei, care implica evident şi animalele, a înflorit, ca să spunem aşa. Ea a devenit un șoimar la Wildpark Lüneburger Heide și uşor-uşor a primit sarcina să se ocupe de lupii din parc. Ea s-a implicat în creşterea lupilor şi îmbunătăţirea rasei. În primăvara anului 2010, Tanja a zburat în Canada pentru a achiziţiona câțiva pui de lup pentru a-i aduce în Europa. Acesta a fost punctul culminant al proiectului "Fresh Blood Wolf". O frumoasă femelă pui de lup, pe care ea a numit-o Naaja a sfârșit prin a merge în Germania, cu nemţoaica inimoasă.
 
Tanja este, cum spuneam mai devreme, un fotograf foarte dedicat şi talentat, autor și vorbitor public. Evident că întotdeauna animalele sunt subiectul ei favorit, în special lupii. Ea fotografiază şi alte animale sălbatice, nu doar lupi. Credinţa pe care Tanja îşi sprijină activitatea este acea acceptare totală a animalelor pentru ceea ce sunt într-adevăr, fără prejudicii morale sau romantice.

Afinitatea naturală și dragostea de animale cu care ea s-a nascut se poate observa cu uşurinţă prin tot ceea ce face. Lumea o iubeşte şi o respectă. Nu conteneşte să uimească oamenii din jur. Tanja a devenit cunoscută pe întreg mapamondul şi a reuşit să impresioneze prin pozele ei unice ce surprind ipostaze inedite ale animalelor, ipostaze pe care oamenii de rând nu au cum să le vadă altfel. În plus, relația ei cu lupii uimește pe oricine îi privește împreună. Documentarele făcute cu ea și lupii ei în presa internațională stau mărturie. 

Fotografile ei, o parte postate pe Facebok, o alta pe site-ul ei, surprind anumite caracteristici ale animalelor, în special ale lupilor. Vă oferim o colecţie senzaţională de astfel de imagini. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii