Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
09:40 22 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Tânăr din Constanţa, dispărut în Grecia Fratele cel mare povesteşte ultimele momente înainte de a se pierde fără urmă

ro

27 Oct, 2016 09:29 16470 Marime text


Cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezenta, ieri, apelul unui om făcut pe pagina de socializare Facebook cu privire la fratele său, originar din Măcin, judeţul Tulcea, dar care locuia la Constanţa, care a fost dat dispărut în Atena, Grecia.
 

„Iorga George!!!

Este dat dispărut din data de 22-10-2016 în Atena (Grecia), documentele i-au fost găsite astăzi (24-10-2016) în metroul care face legătura aeroport – port Pireus, iar bagajele în Port. Vă rog să distribuiţi poate aşa îl vom găsi!!! Dacă aveţi informaţii sunaţi la nr. de tel: 00306906570326 sau 0040721676844“, se arată în mesajul postat.

L-aţi văzut? - Tânăr din Constanţa, dispărut în Grecia. I s-au găsit doar actele şi bagajele

Am luat legătura cu cel care a lansat apelul, Alex Iorga, fratele mai mare al celui dispărut, George Iorga.
 
Alex spune că nu a mai aflat nimic de George, din data de 22 octombrie.
 

„Am anunţat Ambasada şi Poliţia Generală din Atena. În România am trimis email la mai multe ministere. Dispariţia a fost anunţată încă de luni. Prin port şi aeroport încă de duminică seară“, povesteşte Alex pentru ZIUA de Constanţa.

 
Se pare că existau peste tot camere de supraveghere, însă nimeni nu le-a dat nici un răspuns rudelor disperate.
 

„Asta e problema că autorităţile nu au dat nici măcar un «Bună ziua!» Sunt telecamere peste tot. Am rugat Ambasada prin email-uri şi prin prezenţa la sediu să se uite pe telecamere“, mai spune Alex.

 
Ultimele cuvinte ale lui George au fost că ar dori să ajungă de urgenţă acasă.
 

„Îmi spunea că voia urgent să ajungă acasă în timp ce i se împleticea limba în gură şi cu o voce tremurândă. Am observat că nu e în regulă. De aceea a cumpărat bilete dinspre Atena către Bucureşti cu escală. Bilet luat la urgenţă... adică următoarele plecări din aeroport cu chek-in-ul făcut online. Nu s-a urcat. Îl aşteptau în Bucureşti la aeroport la 24.00. Nu a apărut...“, mai relatează Alex.

 
Îngrijorat, fratele cel mare a luat legătura cu compania aeriană care i-a răspuns că nu a figurat ca pasager, cu toate că duminică figura în aeroport.
 

„Am luat legătura cu Tarom. Nu figura ca pasager şi cu toate astea duminică până în ora 12.00 figura în aeroport. Eu am luat legătura cu o prietenă din Atena şi s-a deplasat acolo. Ajunsă pe la 15.00 a întrebat la securitate şi a zis că pe la 12.00 ar fi cerut ajutor lor să ajungă acasă. Nu l-au băgat în seamă că cică i s-a părut băut şi vorbea greu. Am aflat între timp că ar fi avut probleme cu şefii de pe acolo... dar cam toţi ceilalţi colegi întâmpinau probleme“, a mai spus Alex.

 
Fratele lui George nu a putut lua legătura cu şefii. Spune că doar agenţia poate face acest lucru şi că agenţia trebuia să se ocupe de el după ce a coborât de pe navă.
 

„Nu se poate lua legătura cu şefii. Numai agenţia poate face asta. De pe nava nu îi interesează mai nimic. L-au lăsat jos şi numai răspund de el. E de datoria agenţiei să se ocupe de el după... să îl ducă la aeroport... să se asigure că e în avion... lucru pe care nu l-a făcut“, mai spune Alex.

 
Întrebat care este bănuiala lui, Alex a răspuns că nu mai ştie că să creadă şi că doreşte doar ca George să fie găsit cât mai repede.
 

„Au fost atât de multe încât nu mai ştiu ce să cred... vreau doar să îl găsim... să fie toate bune“, a încheiat Alex.

Ti-a placut articolul?

Comentarii