Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tânăr de culoare, împuşcat mortal de un poliţist, în SUA

ro

07 Mar, 2015 20:08 879 Marime text
Un tânăr de culoare de 19 ani a fost împușcat mortal vineri seara de un polițist la Madison, în statul Wisconsin, a informat șeful poliției orașului conform căruia tânărul l-ar fi agresat pe acesta, relatează AFP.
 
După acest incident, mai multe zeci de persoane s-au adunat la locul tragediei scandând "Viețile negrilor contează", sloganul utilizat de manifestanții care protestează împotriva violențelor polițienești împotriva persoanelor de culoare, potrivit postului local WKOW.
 
Șeful poliției locale, Mike Koval, a declarat azi pe același post de televiziune că "primele elemente ale anchetei nu indică existența unei arme" care să fi fost utilizată de tânăr.
 
Un polițist s-a deplasat la domiciliul tânărului suspectat că a perturbat circulația rutieră și că a agresat pe cineva. Auzind zgomot, polițistul a forțat intrarea în domiciliu, a precizat Koval. "Același subiect l-a agresat pe polițist... care a scos pistolul și a tras", a precizat șeful poliției.
 
Polițistul a încercat "imediat" să-l resusciteze pe tânăr, după care acesta a fost transportat la spital, unde a murit în urma rănii suferite.
 
Departamentul omucideri din Madison a deschis o anchetă în acest caz.
 
În ceea ce privește manifestațiile, șeful poliției a spus că "având în vedere ceea ce s-a întâmplat nu doar în țara noastră ci și în propria noastră comunitate, înțelegem ca unii locuitori să aibă o reacție foarte viscerală, plină de emoție și de mânie".
 
"Totuși, facem apel la toată lumea să dea dovadă de calm și reținere", a adăugat el.
 
Incidentul s-a produs în ajunul comemorării celei de a cincea aniversări a marșului pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare de la Selma, Alabama, la care urmează să participe sâmbătă președintele Barack Obama.
 
Manifestațiile împotriva violențelor polițienești față de persoane de culoare s-au înmulțit după moartea la Ferguson, la începutul lui august, a lui Michael Brown, împușcat și el mortal de un polițist alb.
 
Sursa: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii