Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tabăra "StART în culorile Dunării", găzduită de Tulcea (galerie foto)

ro

17 Oct, 2017 10:21 1546 Marime text
Tabăra de pictură StART în culorile Dunării este un eveniment care va avea loc în perioada 16-21 octombrie 2017, la Tulcea.
 
Luni după amiază, Nicolae Mihai, consilier al președintelui Consiliului Județean Tulcea, a participat la deschiderea oficială a taberei „StART în culorile Dunării“. Este o inițiativă a Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România şi Fundaţiei Filderman, care, în parteneriat cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice din Guvernul României, aduc la Tulcea lucrări ale unor tineri liceeni din Bacău, Buzău şi Tulcea.

„Așteptăm cu interes să admirăm zecile de lucrări ce se vor centra pe principalul subiect propus de organizatori: spaţiul multicultural al Dunării în zona Tulcea, cu realităţile pe care acesta le înfăţişează. Aș dori, de asemenea, să felicit atât elevii care s-au înscris la această „tabără de creație“, dar și profesorii coordonatori de la liceele de profil din Buzău, Tulcea Bacău, care se implică activ pentru promovarea Dunării, dar și a acestui spațiu definit prin faptul că se bucură de o bogată diversitate etnică“, a transmis Nicolae Mihai, din cadrul CJ Tulcea.


Prin intermediul acestui proiect, se creează un spaţiu deschis competiţiei, pot fi promovate tinerele talente atât în ţară şi în afara ţării și este stimulat interesul tinerilor artişti pentru promovarea patri­moniului românesc şi pentru înţelegerea fenomenelor sociale şi economice actuale.

Lucrările realizate în Tabăra de pictură StART în culorile Dunării, de la Tulcea,  vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii itinerante, la Bucureşti, Viena, Budapesta şi Bratislava.

După cum spun inițiatorii acestui proiect, tabăra face parte din strategia de promovare a dialogului intercultural şi interetnic a Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic şi a Fundaţiei Filderman, este o lecţie deschisă despre valorificarea şi promovarea patrimoniului  cultural prin artă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii