Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de militari din România, Marea Britanie şi Statele Unite desfăşoară un antrenament în Marea Neagră

ro

11 May, 2017 15:31 2459 Marime text
Peste 700 de militari din România, Marea Britanie şi Statele Unite desfăşoară, în perioada 12-15 mai, în apele teritoriale ale României, un amplu exerciţiu de antrenament.
 
Fregata „Regele Ferdinand”, Dragoarele Maritime „Lt. Dimitrie Nicolescu” şi „Lupu Dinescu”, împreună cu distrugătorul american USS „Oscar Austin”, vor executa proceduri de luptă antisubmarin şi de luptă împotriva ameninţărilor de la suprafaţă.
 
De asemenea, sunt programate şi exerciţii de luptă antiaeriană, iar simularea inamicului aerian va fi asigurată de două aeronave MIG21 LanceR ale Forţelor Aeriene Române şi de două avioane de vânătoare Typhoon din partea Forţelor Aeriene Britanice.
 
Exerciţiile au ca scop creşterea nivelului de instruire a echipajelor navelor participante şi consolidarea interoperabilităţii între ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice, care participă la aplicaţie, precum şi între categoriile de forţe participante.
  
De menţionat că USS „Oscar Austin” este dotat cu lansatoare de rachete de croazieră Tomahawk cu rază lungă de acţiune şi cu sisteme de artilerie navală şi de lansare torpile antisubmarin, care îi permit nimicirea adversarurlui pe o rază de peste 1.000 de kilometri. Distrugătorul american a acostat în Portul Constanţa, astăzi, 11 mai, pentru o escală de o zi.



Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii