Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de mii de dispozitive de stocare piratate, cu muzică, filme, sotfware, distruse de Poliție

ro

26 Apr, 2016 18:48 2415 Marime text
 
Aproximativ 160.000 de dispozitive de stocare piratate, care conțineau opere muzicale, audiovizuale, fotografice, filme, grafică sau software, au fost distruse astăzi, la București, în cadrul unei acțiuni organizate de Inspectoratul General al Poliției Române și Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA).
 

„Acțiunea a făcut parte dintr-o campanie mai amplă organizată de Poliția Română, ORDA și organisme neguvernamentale care vizează combaterea infracțiunilor în privința drepturilor de autor, precum și pentru conștientizarea populației cu privire la riscurile pe care le presupun aceste activități de piratare”, a afirmat comisarul-șef Răzvan Murariu de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice din IGPR, citat de agerpres.ro.

 
Răzvan Câșmoiu, directorul Direcției de Expertize și Constatări din cadrul ORDA, a arătat, la rândul său, că acţiunea este un mesaj către toți cei care au de gând să folosească produse ilegale, să nu o facă. El a spus că dispozitivele de stocare distruse astăzi au creat un prejudiciu titularilor de 800.000 de euro. Potrivit acestuia, cele mai piratate produse sunt softurile în domeniul de business, iar în cazul uzului în gospodării muzica și filmul sunt "la concurență" pentru primele locuri.
 
Oficialul ORDA a precizat că în prezent mai există aproximativ 200.000 de dispozitive de stocare în cazul cărora se așteaptă hotărâri judecătorești pentru a fi distruse. Comisarul-șef Răzvan Murariu a menționat că, în prezent, la nivelul întregii țări sunt instrumentate destul de multe dosare privind protecția drepturilor de autor.
 
Câșmoiu a adăugat că, în ultima perioadă, numărul produselor fizice piratate a scăzut foarte mult, internetul venind "din spate foarte puternic".
 
„Acțiunea de distrugere a dispozitivelor a costat aproximativ 2.000 de euro, sumă care trebuie achitată, conform unei hotărâri de guvern, de Uniunea Producătorilor de Fonograme din România”, a mai spus Câșmoiu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii