Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de imigranți, printre care și români ținuți sclavi în Marea Britanie. Polițiștii au desfășurat o amplă acțiune pentru reținerea suspecților

ro

08 Feb, 2018 20:35 1803 Marime text
Poliţia britanică a arestat joi trei bărbaţi suspectaţi că ţineau în sclavie în jur de 200 de imigranţi, în majoritate bărbaţi din Lituania, România, Bulgaria şi Polonia, la o fermă horticolă din Cornwall, comitat în sud-vestul Angliei, a comunicat poliţia locală, potrivit agenţiei Reuters şi site-ului BBC News citate de Agerpres.ro. 
 

'Este, cu siguranţă, una din cele mai mari operaţiuni în care am fost implicaţi', a declarat Paul Coffey, purtător de cuvânt al Autorităţii britanice de combatere a abuzurilor în muncă, organism care a primit anul trecut puteri similare poliţiei pentru a ancheta cazuri de ţinere în sclavie.

 

'Sunt aproximativ 200 de oameni - lituanieni, români, bulgari şi polonezi - care vin aici în fiecare an pentru sezonul de culegere a florilor şi care sunt cazaţi în rulote la ferma' Bosahan, din Helston, a precizat inspectorul de poliţie Gail Windsor, în urma raidului întreprins în cursul dimineţii de joi.

 
Muncitorii vor primi asistenţă din partea unor organizaţii umanitare, constând în consiliere, adăpost, servicii juridice şi de imigraţie, a declarat Kathryn Taylor, din partea organizaţiei caritabile 'Armata Salvării'.
 
Guvernul britanic estimează că cel puţin 13.000 de persoane sunt victime ale muncii forţate, exploatării sexuale şi servituţii domestice, dar poliţia susţine că cifra reală ar putea fi mult mai mare.
 
Sursa: Agerpres.ro. 

Sursa foto: Google Maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii