Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de hectare din Chirnogeni-Plopeni au devenit arie protejată. Nu se știe ce anume trebuie conservat

ro

17 Sep, 2016 13:58 1455 Marime text
Sute de hectare de teren din judeţul Constanţa sunt incluse în reţeaua europeană de zone protejate. Este vorba despre zona Chirnogeni-Plopeni. Ce specii de vieţuitoare vor fi însă protejate acolo şi ce trebuie conservat, nimeni nu cunoaşte deocamdată. Primarul şi sătenii nu au fost informaţi, iar Agenţia pentru Protecţia Mediului nu are încă o situaţie clară, arată B1 TV.
 
Hotărârea a fost luată în cadrul ultimei şedinţe de Guvern. Executivul a stabilit că în ariile protejate vor fi incluse şi şapte sute de hectare de teren, din zona Chirnogeni-Plopeni, din Constanţa.

„Noi nu am primit nicio informație și nici nu am fost solicitați să dăm informații despre zonă, de existența unor animale, de păsări care, bănuiesc, că au stat la baza includerii acestor terenuri în sit”, a declarat primarul comunei Chirnogeni, Gheorghe Manta, citat de B1 TV.

700 de hectare de teren arabil, pășune și teren neproductiv fac parte din aria protejată Plopeni - Chirnogeni.

„În funcție de criteriile zonei protejate, se pot impune anumite măsuri de utilizare a acelui teren. De la restricția de a folosi utilaje mecanizate, până la alte restricții impuse de acea zonă”, a mai susținut primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii