Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de credincioși din Constanța s-au rugat la moaștele sfinților Ioan Botezătorul, Nectarie și Haralambie

ro

09 Apr, 2015 10:10 2347 Marime text
 
A fost o noapte lungă, dar plină de har pentru credincioșii din Constanța. Oamenii au venit cu sutele la o biserică din oraș, să se închine la moaștele sfinților Ioan Botezătorul, Nectarie și Haralambie. 
  
În raclă s-a aflat și un fragment din lemnul Sfintei Cruci, adus special pentru Săptămâna Mare de la muntele Athos. 
  
Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a oficiat Taina Sfântului Maslu și i-a îndemnat pe cei prezenți să se roage pentru sănătate și vindecare. 
  
Fragmentul din lemnul Sfintei Cruci a fost adus la biserica „Sfântă Maria" din Constanța de arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, întâmpinat de un sobor de preoți și o mulțime de credincioși. 
  
Bucata de lemn și raclele cu moaște sfinților Ioan Botezătorul, Nectarie și Haralambie au fost așezate într-un baldachin, în interiorul bisericii. 
  
Sute de credincioși au venit ieri noapte să se roage pentru sănătate, mai ales că despre Sfântul Nectarie - ale cărui moaște au fost aduse din Grecia - se spune că are puterea de a-i vindecă pe bolnavi, dacă au suficientă credință. 
  
 Credincioșii se vor putea închina și în zilele următoare la moaște, pentru că raclele vor rămâne în biserică până după Paște. 


Sursa: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii