Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de candidați au solicitat rambursarea cheltuielilor electorale

ro

07 Jul, 2016 21:00 1219 Marime text
Un număr de 702 competitori electorali participanți la alegerile locale din data de 5 iunie au solicitat rambursarea cheltuielilor electorale, în cuantum total de 49.785.032,28 lei.
 
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță, într-un comunicat de presă remis astăzi, că termenul de depunere a cererilor a expirat în data de 6 iulie. Conform art. 58 alin. (3) din normele metodologice de aplicare a Legii 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, în termen de 60 de zile de la data expirării termenului de depunere a cererilor, Autoritatea Electorală Permanentă rambursează competitorilor electorali sumele plătite pentru campania electorală.
 
Potrivit legii, termenul poate fi prelungit cu 15 zile în situația în care pentru verificarea legalității încasărilor și a plăților efectuate în campania electorală sunt necesare declarații și documente suplimentare față de cele prevăzute de legislația în domeniu, mai informează sursa citată.
 
AEP menționează că va analiza fiecare dosar de rambursare, ceea ce presupune verificarea tuturor documentelor justificative, pentru a se stabili dacă au fost respectate plafoanele cheltuielilor electorale, sursele de finanțare și destinația contribuțiilor pentru campania electorală.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii