Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de americani semnează o petiție pentru a primi refugiați sirieni în casele lor

ro

08 Sep, 2015 07:23 1893 Marime text
 
Sute de americani s-au oferit ieri primească refugiați sirieni în casele lor, declarând, într-o petiție online, că Statele Unite trebuie să permită intrarea mai multor migranți ce fug de războiul civil, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Aproape 1.300 de persoane au semnat petiția pe site-ul progresiv MoveOn.org cerând Statelor Unite să ridice limita asupra refugiaților sirieni în timp ce Europa se luptă să facă față unui număr record de solicitanți de azil. 

Națiunile Unite afirmă că patru milioane de oameni au fugit din calea luptelor de la începutul războiului civil în 2011. Statele Unite au admis intrarea a aproximativ 1.500 de refugiați, iar Casa Albă a declarat că examinează răspunsuri la criză, inclusiv reinstalarea, amintește Reuters. 

Unul dintre semnatarii petiției, reverendul Everett Shattuck, 59 de ani, de la Church of Brethren (Biserică a Confraților n.r.) din Mill Creek, Indiana, a afirmat că deschiderea casei sale pentru refugiați face parte din tradiția SUA de primire a imigranților. 

„În plus, purtăm o parte din responsabilitate pentru acel (război) din cauza schimbărilor noastre de regimuri în Orientul Mijlociu. Majoritatea acestor refugiați sunt un rezultat al acțiunilor" noastre, a declarat Shattuck, făcând aluzie la invazia Irakului de către SUA în 2003, notează Reuters. 

Potrivit petiției MoveOn, cei care au semnat sunt familii, cupluri de tineri, studenți, cupluri mai în vârstă cu copii care s-au mutat și alții oferind găzduire persoanelor forțate să fugă de violențele din Siria. 



Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii