Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspiciuni de malpraxis după decesul unui copil român, într-un spital italian

ro

13 Jun, 2015 14:17 933 Marime text
Un băieţel român în vârstă de nouă luni a decedat într-un spital din regiunea italiană Sicilia, unde fusese transferat de urgenţă de la altă unitate medicală prezentând simptome de dizenterie. Procurorii italieni anchetează circumstanţele decesului copilului de nouă luni, Andrei C.B., fiul unei familii de români din Falcone (Sicilia), deoarece există suspiciuni de malpraxis, informează site-ul cotidianului Gazzetta del Sud.
Băieţelul a murit miercuri după-amiază în Policlinica din Messina, unde fusese transferat de urgenţă de la spitalul din localitatea Patti (Sicilia). Părinţii transportaseră copilul la Spitalul din Patti luni, pentru că manifesta simptome de dizenterie. Luni după-amiază, după administrarea unui tratament în secţia de pediatrie a spitalului local, copilul fusese externat, părinţilor recomandându-li-se să îi ofere alimente dietetice şi medicamente antifebră dacă va fi necesar.
Marţi, starea copilului a început să se deterioreze, având febră de 38 de grade. Băieţelul a fost adus din nou la Spitalul din Patti, unde starea a continuat să se agraveze. Medicii spitalului au decis abia miercuri dimineaţă transferarea pacientului la Policlinica din Messina, unde există o secţie de terapie intensivă pentru copii. În pofida eforturilor medicilor Policlinicii din Messina, copilul a murit miercuri după-amiază.
Părinţii români au depus o plângere la carabinieri privind malpraxis şi vor să afle adevărul despre cauzele care au provocat decesul.
Ancheta este coordonată de Antonella Fradà, adjunctul procurorului-şef din provincia siciliană Messina, care a dispus efectuarea autopsiei. În momentul de faţă, nu a fost declanşată cercetarea penală pentru nicio persoană.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii