Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspiciune de gripa aviara intr-un sat din Tulcea

ro

28 Mar, 2010 16:01 1002 Marime text

Membrii Unităţii Operaţionale Centrale din cadrul ANSVSA au identificat un posibil focar de gripă aviară în satul tulcean Plaur, atât cele două găini care prezentau simptomele bolii cât şi restul păsărilor din acea gospodărie fiind ucise. Într-un comunicat remis ieri, reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) informează că găinile suspecte de gripă aviară erau crescute într-o gospodărie "izolată" din satul Plaur.

"Au fost luate imediat măsurile de prevenţie, respectiv de ucidere şi distrugere a păsărilor din gospodăria respectivă şi s-au făcut dezinfecţiile necesare. Nu au mai fost depistate pasări bolnave în urma verificărilor în restul gospodăriilor din sat şi nici păsări sălbatice moarte în zonă. În momentul de faţă nu există nici un pericol de răspândire a bolii", scriu reprezentanţii ANSVSA.

Specialiştii ANSVSA au recoltat probe de la cele două găini suspecte de boală şi le-au trimis la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, urmând a fi transmise ulterior către Laboratorul comunitar de referinţă pentru gripa aviară Weybridge din Marea Britanie.

În urmă cu mai puţin de două săptămâni, autorităţile române confirmau existenţa unui focar de gripă aviară înalt patogen de tip H5N1 în comuna Letea, judeţul Tulcea.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii