Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspectii retinuti in ancheta DIICOT au recunoscut faptele

ro

16 Jan, 2010 22:49 2260 Marime text
lege_da.jpgPotrivit declaraţiilor procurorului şef al DIICOT Constanţa¸ Laurenţiu Bratosin, acesta este cel mai grav caz de această natură care s-a întâmplat vreodată în România, din cauza faptului că aici persoanele erau omorâte, fiind astfel eliminate din afacere.

În cadrul cercetărilor efectuate a rezultat faptul că Sergiu Baihan Valentin Şlepag au iniţiat constituirea un grup infracţional la care au aderat Adrian Grigoraş, Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel, Ulezu, Petrică Căptălan, Marin Piciog şi Petre Piciog. Pe numele membrilor grupului au fost înfiinţate sau preluate la iniţiativa lui Sergiu Băhaian aproximativ 40 de societăţi comerciale cu diverse obiecte de activitate prin intermediul cărora au desfăşurat o multitudine de operaţiuni comerciale constituite în principal de achiziţia de mărfuri, plătite cu instrumente de plată fără acoperire în bancă, în sensul obţinerii unor finanţări prin gajarea aceluiaşi bun în mai multe moduri la diverse bănci. Aceşti au mai achiziţionat în sistem leasing şi autoturisme prin intermediul unor societăţi comerciale înfiinţate pe o identitate fictivă, cauzând un prejudiciu total de 800.000 de euro.

Îngropaţi de vii

Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel Ulezu, Petrică Captalan, au fost omorâţi pentru a nu divulga autorităţilor modul ilicit în care s-au desfăşurat activităţile comerciale prin intermediul firmelor la care aceştia erau asociaţi sau administratori.
Lucian Cernat a fost aruncat în Dunăre în 2006 de pe podul de la Cernavodă după ce iniţial a fost sedat şi adus în stare de ebrietate. Emilian Leonte a fost omorât în 2008 cu mai multe lovituri de ciocan în cap, cadavrul său fiind aruncat ulterior în Canalul Dunăre - Marea Neagră. Ionel Ulezu a fost şi el omorât tot în 2008, îngropat de viu după ce a fost sedat şi el şi adus în stare de ebrietate, cadavrul acestuia fiind descoperit într-o curte din satul Măgura, comuna Cerchezu într-o groapă la aproximativ doi metri adâncime, sub o placă de beton deasupra căreia a fost construit un WC.
Petrică Captalan a fost omorât în 2008 după ce a fost lovit în cap cu o bâtă şi îngropat într-o groapă la aproximativ un metru adâncime deasupra fiind turnată o placă de beton şi ulterior astupată cu pământ.
Anchetatorii nu exclud posibilitatea ca să mai existe şi alte victime. Şlepag şi Grigoraş au recunoscut comiterea omorurilor, precizând că au acţionat la iniţiativa lui Băhăianu. Cei doi au fost propuşi spre arestare în octombrie 2008 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, propunerea fiind admisă de Tribunal.
Totuşi, Curtea de Apel Constanţa a admis recursurile celor doi împotriva arestării şi i-au eliberat obligându-i să nu părăsească localitatea de domiciliu. Atunci, procurorii propuseseră arestarea celor doi doar pentru infracţiune de natură economică, Grigoraş fiind acuzat de favorizarea infractorului.
Procurorii DIICOT au propus Tribunalului Constanţa arestarea lui Şlepag şi Grigoraş pe o perioadă de 29 de zile, fiind acuzaţi de omor deosebit de grav, constituire de grup organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni şi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Şlapag mai este anchetat într-un alt dosar instrumentat de DNA Bucureşti fiind condamnat în prima instanţă de Tribunalul Constanţa într-un alt dosar privind o spălare de bani.
De precizat că cei doi nu au opus rezistenţă la momentul reţinerii. Băhăian mai este de asemenea cercetat într-un alt dosar al DIICOT Ialomiţa.
Procurorul şef Lurenţiu Bratosin a susţinut că nu exclude ca Marin şi Petre Piciog să mai fie în viaţă datorită desfăşurării acţiunilor anchetatorilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 17 Jan, 2010 11:33 BAIETII BUNI din POLITIA ROMANA fac treaba buna.
  • camelia 16 Jan, 2010 22:02 Ochi pentru ochi,dinte pentru dinte,asta merita nenorocitii astia. Sa fie si ei ingropati de vii,asa ar trebui.