Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De 1 Iunie Surpriză de proporţii pentru copiii din comuna Peştera (galerie foto)

ro

01 Jun, 2015 10:48 3112 Marime text
 
Sărbătoarea pregătită de Primăria Peştera pentru cei mici de 1 Iunie a început. O surpiză imensă, la propriu şi la figurat, îi aşteaptă pe cei mici, dar nu numai.

După ce, anul trecut, toţi copiii au primit în dar câte o bicicletă, anul acesta, de 1 Iunie, Primăria Peştera şi edilul Valentin Vrabie le oferă celor peste 500 de copii din localitate, dar şi cadrelor didactice, în dar, câte o tabletă!

UPDATE

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, micii sărbătoriți au avut parte de o atmosferă magică, plină de surprize, cu multe jocuri, baloane, personaje de poveste și un tort gigant. Iar pentru ca bucuria lor să fie și mai mare, prichindeii au avut în mijlocul lor și celebrele mașini de înghețată englezești, peste 2.000 de înghețate delicioase așteptând să fie savurate. 

Dacă anul trecut toţi cei 500 de copii din comună au primit în dar câte o bicicletă, anul acesta administraţia locală a pregătit o nouă surpriză uriașă: peste 500 de tablete au fost făcute cadou atât elevilor cât şi cadrelor didactice.
 
Încă de la începutul primului său mandat, primarul independent Valentin Vrabie a considerat educaţia ca fiind prioritatea zero. Astfel, proiectul „Investim în educaţie pentru viitorul copiilor din Peştera” a fost implementat de-a lungul anilor pas cu pas. Fie că vorbim despre reabilitarea și modernizarea unităților de învățămînt, fie că vorbim despre susținerea necondiționată a actului educațional - prin acordarea de rechizite școlare, burse pentru elevii de liceu sau decontul integral al abonamentelor de transport pentru cadrele didactice - toate acestea au condus către obiectivul vizat: abandonul școlar zero în această comună.

„Încă din anul 2011, comuna Peștera şi satele arondate au fost racordate gratuit la Internet prin fibră optică, astfel încât elevii, dar şi părinţii acestora, să aibă acces permanent la informaţie. Am încercat și anul acesta să le ofer încă un motiv de bucurie celor mici și vă pot mărturisi cu mândrie că acești copii - generațiille viitoare de oameni de bază ai societății - au învățat prin educație ce reprezintă demnitatea, respectul și principiile morale solide. Știm cu toții că viitorul unei națiuni depinde de nivelul de educație, de aceea facem tot posibilul ca fiecărui copil să îi asigurăm cel mai bun start în viață“, a declarat primarul comunei Peștera, Valentin Vrabie. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gigi dobrogeanu 01 Jun, 2015 12:58 un sincer BRAVO !