Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supravietuitorul, filmul numarul unu pe 2008

ro

04 Jan, 2009 18:02 902 Marime text

Clasamentul filmelor româneşti în funcţie de numărul de bilete vândute îl desemnează câştigător pe „Supravieţuitorul", filmul lui Sergiu Nicolaescu.

CLASAMENTUL FIMELOR ROMÂNEŞTI ALE ANULUI 2008
1. „Supravieţuitorul" de Sergiu Nicolaescu
2. „Restul e tăcere"  de Nae Caranfil
3. „Boogie"  de Radu Muntean
4. „Nunta mută"  de Horaţiu Mălăele
5. „Poveste de cartier" de Theodor Halacu-Nicon
6. „Cocoşul decapitat" de Radu Gabrea
7. „Legiunea străină" de Mircea Daneliuc
8. „Schimb valutar" de Nicolae Mărgineanu
9. „Dragoste pierdută" de Petre Năstase
10. „Dincolo de America" de Marius Barna 

Acest top este unul cu semnul întrebării în sensul că nu avem de unde să ştim câţi din cei care au plătit biletul au stat până la final, dacă au savurat filmul sau dacă s-au dus doar ca să iasă afară din casă. În ultima vreme multiplex-urile fiind un loc de pelerinaj sau de etalat noile achiziţii în domeniul vestimentar şi nu numai. Printre filmele care au fost destul de slabe se numără "Dincolo de America", "Dragoste pierdută" şi "Legiunea străină". Filme medii ca şi importanţă au fost pe 2008 "Poveste de cartier" care a fost numit de critici film pentru manelişti şi "Nunta mută", un film aşteptat, care a avut atât critici cât şi laude. Boogie a fost singurul film din noul trend care a apărut anul în 2008. „Restul e tăcere" a fost un film bun, apreciat, scump lansat la Cannes şi care a ieşit din tiparele filmelor româneşti din ultimii ani.


Totuşi, numărul de spectatori pe care l-a făcut "Supravieţuitorul" nu e aşa mare- 26.772, cu mult sub recordul stabilit anul trecut de "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de aproximativ 70.000 de spectatori, dar să nu uităm cel mai important lucru, acela că autorul lui "432", Cristian Mungiu, s-a ocupat personal de organizarea acelei caravane care a permis ca filmul să fie văzut în oraşe unde nu mai există săli de cinema. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii