Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supravieţuitorii au fost operaţi Ipoteze controversate în cazul prăbuşirii elicopterului militar

ro

22 Nov, 2014 11:12 1348 Marime text
Parchetul Militar a demarat o anchetă în cazul tragediei aviatice din Sibiu, în care 8 militari de elită au pierit, iar alţi 2 au fost răniţi. Anchetatorii iau în calcul ca elicopterul să fi lovit un vârf de brad înainte de prăbuşire. O altă variantă ar fi ca motorul aeronavei militare a armatei să fi luat foc în aer, scrie rtv.net.
 
Cea mai performantă aeronavă a Armatei Române a primit avizul de zbor înainte de decolare. Elicopterul a zburat 108 kilometri, înainte să apară probleme. Mai mulţi martori au văzut cum aeronava a atins un vârf de brad, iar apoi s-a dezechilibrat şi a intrat în picaj.
 
Alţi martori au declarat că au văzut aeronava în flăcări în zbor. Aceste informaţii nu au fost confirmate de anchetatori, însă sunt luate în considerare. De asemenea, este foarte posibil ca vremea nefavorabilă sau o defecţiune a motorului să fi produs tragicul accident.
 
Un elicopter militar model IAR-330 PUMA s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, la limita dintre judeţele Sibiu şi Mureş, la bordul elicopterului aflându-se zece persoane. Opt militari au murit şi doi au fost răniţi în accident.
 

Supravieţuitorii au fost operaţi

 
Cei doi supravieţuitori din elicopterul prăbuşit vineri în judeţul Sibiu au fost operaţi vineri noaptea la Spitalul de Arşi din Capitală, însă şirul intervenţiilor va continua în zilele următoare, prognosticul în ambele cazuri fiind rezervat, au declarat reprezentanţii spitalului.
 
Cei doi militari răniţi sunt căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, în vârstă de 47 de ani, şi maistrul militar cls. I Valentin Bora, în vârstă de 41 de ani, după cum a anunţat MApN. Ei au fost aduşi în Bucureşti având arsuri şi fracturi, relatează Mediafax.
 
Corneliu-Gabriel Titiana a fost adus primul, intubat. "Avea traumatism facial şi arsură grad II B3 în special în zona toracică şi abdominală şi mai puţin la membrele inferioare. A fost dus direct în sală, fiind operată fractura de piramidă nazală. Totodată, a fost realizată toaleta leziunilor provocate de arsură şi a fost realizată o incizie de decompresiune. Toată intervenţia a durat mai bine de două ore", a precizat directorul medical al Spitalului de Arşi, dr. Cristian Niţescu.
 
Comandorul va mai fi operat, întrucât la investigaţii a fost descoperit un corp străin într-un plămân, care îi îngreunează respiraţia. El este, în continuare intubat, a mai spus medicul.
 
Şi Valentin Bora a fost operat. "Avea arsuri mai superficial grad III, cam 5-7 la sută, restul fiind arsuri intermediare. A venit cu o fractură la antebraţ, treimea inferioară. A fost operată fractura şi apoi am făcut toaleta leziunilor provocate de arsuri", a precizat dr. Niţescu.
 
Luni va fi făcută o nouă evaluare a pacienţilor şi vor continua operaţiile ce vizează arsurile. În acest moment, pentru ambii militari, prognosticul este rezervat.

Sursa foto: rtv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii