Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supervizor.ro Bătaie pe Partidul Colectiv - trei cereri de marcă depuse la OSIM

ro

16 Nov, 2015 12:27 1725 Marime text
 
După ce „un Gigel” din Timişoara, dovedit ulterior a fi traseist politic, a anunţat că înfiinţează Partidul Colectiv, după ce o persoană sau o comunitate deocamdată anonimă a ”înfiinţat” (pe Facebook) Partidul Naţional Colectiv şi a înregistrat (pe 4 noiembrie 2015) domeniul partidulnationalcolectiv.ro (apropo: site-ul prelucrează date cu caracter personal fără respectarea legislaţiei în vigoare), au apărut noi “speculanţi politici” ai tragediei de la Clubul Colectiv, potrivit supervizor.ro.
 
Primul se numeşte Daniela ŞTEFĂNESCU, este din Bacău şi pe 6 noiembrie 2015 a depus la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci) cerere pentru înregistrarea mărcii verbale PARTIDUL COLECTIV ROMÂNIA. Surprinzător, cererea vizează numai clasa 45 – Servicii personale şi sociale oferite de către terţi, destinate să satisfacă nevoile indivizilor. Ţinând cont de menţiunea existentă pe site-ul OSIM, se pare că ŞTEFĂNESCU a cerut înregistrarea în regim de urgenţă (cu plata unor taxe suplimentare).
 
Daniela ŞTEFĂNESCU este practician în insolvenţă şi mediator autorizat, pentru ambele activităţi sediul fiind la domiciliu. Probabil tot “la ea acasă” va funcţiona şi partidul… care se numeşte PCR! Este la prima cerere de marcă depusă la OSIM.
 
Pe 10 noiembrie 2015, şi Fănel ZAINEA din Bucureşti a depus o cerere la OSIM, pentru marca verbală PARTIDUL COLECTIV, tot numai pe o singură clasă, dar ceva mai amplu descrisă: 45 – Servicii juridice; servicii de securitate pentru protecţia bunurilor şi persoanelor; servicii personale şi sociale oferite de terţi pentru satisfacerea unor nevoi individuale.
Dacă nu avem de-a face cu o concidenţă de nume, Fănel ZAINEA este predicatorul din Piaţa Unirii (detalii AICI). Şi el este la “prima abatere” legată de mărci.
 
Pe 11 noiembrie 2015, tot pentru PARTIDUL COLECTIV, dar marcă combinată şi pe mai multe clase, a depus cerere Mihai Ionuţ BRATILOVEANU din Bucureşti. Clasele vizate sunt următoarele:
 
9 – Aparate şi instrumente de uz ştiinţific, nautic, topografic, pentru fotografie, cinematografie, optică, cântărire, măsurare, semnalizare, verificare, salvare şi învăţământ; aparate şi instrumente pentru conducerea, distribuţia, transformarea, acumularea, reglarea sau comanda curentului electric; aparate pentru înregistrarea, transmiterea, reproducerea sunetului sau imaginii; suporţi de magnetici de înregistrare, discuri acustice; mecanisme pentru aparate care funcţionează cu fise; case de marcat; maşini de calculat, echipamente de prelucrare a datelor şi calculatoare; echipamente pentru stingerea incendiilor.
 
16 – Hârtie, carton şi produse din aceste materiale, necuprinse în alte clase; produse de imprimerie; articole pentru legătorie; fotografii; papetărie; adezivi (materiale colante) pentru papetărie sau menaj; materiale pentru artişti; pensule; maşini de scris şi articole de birou (cu excepţia mobilelor); materiale de instruire sau învăţământ (cu excepţia aparatelor); materiale plastice pentru ambalaj (necuprinse în alte clase); caractere tipografice, clişee.
 
35 – Publicitate; conducerea şi administrarea afacerilor; lucrări de birou.
 
36 – Asigurări; afaceri financiare; afaceri monetare; afaceri imobiliare; inclusiv estimări şi vânzări ale obiectelor de artă.
 
41 – Educaţie; instruire; divertisment; activităţi sportive şi culturale.
 
42 – Servicii ştiinţifice şi tehnologice, precum şi servicii de cercetare şi de creaţie, referitoare la acestea; servicii de analiză şi cercetare industrială; crearea şi dezvoltarea calculatoarelor şi a programelor de calculator.
 
45 – Servicii juridice; servicii de siguranţă pentru protejarea bunurilor şi indivizilor; servicii personale şi sociale oferite de către terţi destinate să satisfacă nevoile indivizilor.
 
Pentru că Mihai Ionuţ BRATILOVEANU a folosit clasificarea de la Nisa (cea oficială, nu tot felul de adaptări tipic româneşti), prezentarea claselor pare „într-o limbă de lemn” şi apare o situaţie hilară: s-a solicitat înregistrarea mărcii PARTIDUL COLECTIV şi pentru „echipamente pentru stingerea incendiilor” (clasa 9).
 
Mihai Ionuţ BRATILOVEANU este un „colecţionar” de mărci, avînd în portofoliu mai multe mărci ZIUA şi pentru o galerie şi ţarguri de artă, plus SPECTATORUL, MAGNATZII, REACŢIUNEA; UNIVERSUL LIBER, IMPARŢIAL, RESTAURANT CIŞMIGIU etc. La experienţa lui în materie de mărci, surprinde faptul că „a pierdul startul” şi a fost al treilea care a depus cererea la OSIM. După Fănel ZAINEA? Chiar ruşinos!
 
Un aspect interesant legat de mărci şi de OSIM: din cauza stilului „ardelenesc” de lucru al funcţionarilor de la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, cererile pentru două din mărcile menţionate încă nu au fost publicate în buletinele editate zilnic de OSIM, ci le vine rândul peste 3-4 zile. Pe un site privat, care (indirect) este cu plată, apar deja aceste informaţii! Şi, desigur, situaţia nu este valabilă numai pentru mărcile PARTIDUL COLECTIV. (sursa foto: mihaigavrilescu.ro)
 
Sursa text și foto: supervizor.ro 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii