Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Supărarea muftiului Iusuf Murat spusă lui Robert Turcescu la Vremea Întrebărilor

ro

03 Dec, 2015 02:49 2586 Marime text
Invitat la Vremea Întrebărilor, de Robert Turcescu, Iusuf Murat, muftiu al Cultului Musulman din România a spus că „Niciun turc sau tătar nu vrea să fi e arătat cu degetul dacă se va întâmpla ceva în România”.

„E ultima oară când mai vorbesc despre asta! Nu vrem să creăm o stare de panică, vrem să tragem pentru ultima oară un semnal de alarmă”, a mai spus Murat.
Supărarea Muftiului vine dintr-o situație bizară, dar tipic românească. „După evenimentele de la Charlie Hebdo le-am spus parlamentarilor constănțeni: „Domnilor, sunt anumite probleme în legislația românească, adică o asociație sau o fundație care se înființează trebuie să-și desfășoare activitățile numai pe obiectivul care este stabilit prin lege, iar dacă dorește să aibă activități religioase, conform Legii Cultelor, ea trebuie să se înscrie în cadrul asociațiilor religioase”.
În fapt, nu se întâmplă așa, iar Muftiul Murat e îngrijorat că în România există câteva zeci de moschei în care nu se știe cine sunt imamii care țin slujbele și nici ce se spune în predicile lor.
Interviul integral va fi publicat în ediţia tipărită de astăzi a Evenimentului zilei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alexandru AMOQ 18 Aug, 2019 18:31 Muftiul Romaniei are dreptate.