Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunteți curioși? A fost ședința Sfântului Sinod. Ce s-a discutat. Ședința continuă și mâine

ro

28 Oct, 2016 19:47 4837 Marime text
Astăzi, la Sala Sinodală a Reședinței Patriarhale, s-au reunit membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ședința fiind prezidată de  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
 
În cadrul şedinţei, ierarhii au aprobat hotărârea Congresului Arhiepiscopiei celor două Americi de înființare a unei noi Episcopii în Canada și a Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi (care are în componență două eparhii: Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Statelor Unite ale Americii și Episcopia Ortodoxă Română a Canadei). Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Nicolae a fost ridicat la rangul de Mitropolit.
De asemenea, Preasfinţitul Părinte Ioan Casian de Vicina a fost ales Episcop Ortodox Român al Canadei.
 
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a precizat că ceremonia de ridicare în demnitatea de Mitropolit a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Nicolae va avea loc duminică, 30 octombrie 2016, în Catedrala Patriarhală, după Sfânta Liturghie. Întronizarea propriu zisă va avea loc la Chicago, în prezența unei delegații a Patriarhiei Române, la o dată care va fi anunţată ulterior.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a hotărât ca anul 2016 să fie proclamat, în Patriarhia Română, „Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox”, respectiv „Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești, la împlinirea a 300 de ani de la moartea sa martirică (1716-2016)”.
 
Totodată, Sfântul Sinod a aprobat și programul-cadru național bisericesc pentru implementarea și realizarea acestui proiect religios-duhovnicesc, cultural-editorialistic şi mediatic la nivelul tuturor unităților bisericeşti ale Patriarhiei Române, din țară şi din diaspora. Astfel, centrele eparhiale, precum şi instituțiile media bisericești de la nivel central şi eparhial au avut responsabilitatea de a mediatiza și a publica programul-cadru amintit, împreună cu obiectivele urmărite, precum şi de a comunica la Cancelaria Sfântului Sinod modul în care acest program a fost implementat și s-a realizat la nivel eparhial.

Lucrările şedinţei de lucru a Sfântului Sinod continuă şi mâine.

Sursa text și foto: basilica.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii