Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suntem în semifinale! Tecău şi Rojer, victorie uriaşă în faţa echipei Melo și Ivan Dodig

ro

18 Nov, 2015 23:06 860 Marime text
Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au câştigat în această seară o partidă disputată în faţa perechii liderului mondial la zi din proba de dublu, Marcelo Melo. Ei şi-au respectat statutul şi s-au impus 6-4, 7-6(3), după o oră şi 21 de minute de joc în faţa cuplului format din brazilianul Marcelo Melo şi croatul Ivan Dodig.
 
Cu victorii în minimum de seturi, Horia şi Julien se califică după doar două meciuri jucate din trei, exact ca şi Florin Mergea şi Rohan Bopanna, în careul de aşi al Turneului Campionilor.
 
Intrat pe teren cu un bandaj care i-a fixat două degete la mâna stângă, Horia Tecău a impresionat cu reflexe de zile mari de-a lungul meciului, spulberând emoţiile fanilor care au văzut accidentarea din finalul primului joc din grupa sa, ca pe o posibilă cauză de abandon.
 
Tecău şi Rojer au deschis primul set cu o serie de trei game-uri albe la serviciu şi au cedat, per total doar trei puncte pe propriile lansări. Misiunea le-a fost uşurată de un break timpuriu, în game-ul trei al meciului, câştigat în puţin peste o oră de joc.
 
Setul doi a început sub semnul aceleiaşi dominaţii româno-olandeze, cei doi preluând conducerea pe tabelă, cu break, după un scenariu identic cu cel din primul set, la 2-1.
Setul s-a decis la tiebreak, acolo unde Tecău a reuşit un lob de generic, într-un moment crucial, în debut de tiebreak, asigurându-şi minibreak-ul liniştitor şi conducerea pe tabelă, 3-1.
 
Victoria în minimum de seturi le asigură celor doi calificarea matematică în semifinale, indiferent de rezultatele ultimelor două partide din Grupa Fleming / McEnroe.
 
Horia Tecău iese în premieră din faza grupelor la Turneul Campionilor şi în plus şi-a dublat numărul de victorii obţinute la cea mai exclusivistă întrecere din sportul alb, în condiţiile în care cele trei prezenţe anterioare îi aduseseră un bilanţ de două victorii şi şapte înfrângeri. Alături de Rojer, constănţeanul are o şansă enormă de a termina anul pe prima poziţie a clasamentului perechilor de dublu, fraţii Bryan având un avantaj de 65 de puncte, dar înregistrând deja o înfrângere la Londra.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii