Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierul lui Ponta „Sunt împotriva arestărilor pe bandă rulantă făcute de DNA“

ro

26 Mar, 2015 18:07 1110 Marime text
Gyorgy Frunda, consilierul premierului Victor Ponta și fost senator UDMR, nu este de acord cu arestările „pe bandă rulantă" făcute de DNA în dosarul ANRP, în care astăzi s-a cerut și arestarea colegului sau de partid Marko Attila, informează Ziare.com.
 
Astăzi, DNA a solicitat pentru a două oară Camerei Deputaților să încuviințeze reținerea deputatului Marko Attila, de data această în dosarul ANRP în care au fost arestați preventiv Alina Bica și Horia Georgescu, fost președinte ANI, iar astăzi a fost reținut deputatul PNL Theodor Nicolescu.

Într-o intervenție telefonică la postul Digi24, Gyorgy Frunda s-a arătat mirat de faptul că procurorul de caz nu a continuat demersurile în primul dosar.
 
„DNA n-a făcut pasul următor: n-a cerut arestarea să. Potrivit legilor, când un cetățean român pleacă din țară, parchetul poate cere arestarea lui (...) Dacă există motive reale și probe suficiente, DNA poate cere arestarea domnului Marko Attila la instanțele din Ungaria (...) Un judecător independent din țara respectivă poate solicita probele care stau la baza cererii, ascultă persoana, îi dă dreptul de a-și prezența probele și da o hotărâre. Atât timp cât DNA nu și-a valorifcat dreptul de a-l aresta, nu știu de ce se cere o nouă arestare", a comentat Gyorgy Frunda.
 
De profesie avocat, acesta a ținut să își spună și punctul de vedere cu privire la dosarul ANRP în care se cere arestarea lui Marko Attila și în care au fost arestați preventiv, printre alții, Alina Bica, Horia Georgescu, și a fost reținut Theodor Nicolescu.
 
„Juridic vorbind, dacă într-o comisie sunt 7 persoane din care una aranjează o restituire ilegala, face un aranjament cu un expert și acordă o despăgubire, nu înseamnă că ceilalți membri ai comisiei sunt părtași sau complici la infracțiune. Nu sunt de acord cu ștampilă colectivă. Nu știu dacă doamnă Bica, domnul Georgescu, au săvârșit infracțiuni sau nu, parchetul să dovedească, dar sunt împotriva acestor arestări pe bandă rulantă", a declarat Gyorgy Frunda.
 
Consilierul premierului a mai declarat că legea prevede patru situații în care cineva poate fi arestat preventiv: dacă reprezintă un pericol public, dacă distruge probe, dacă încearcă să fugă sau dacă încearcă să se sinucidă.
 
„În rest, principiul general e de judecare a suspectului în stare de libertate", a subliniat acesta.
 
Întrebat cum își explică faptul că în majoritatea cazurilor, judecătorii aprobă solicitările DNA de arestare preventivă, Gyorgy Frunda nu a putut da un răspuns.


Sursa: Ziare.com
Sursa foto: rfi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii